Przesunięty przez: Gaydek 27-12-2006, 10:03 |
jak polakierowac pumke ?? |
Autor |
Wiadomość |
Cichy85
Rok prod. Pumy: 1997
|
Wysłany: 19-09-2006, 16:27 jak polakierowac pumke ??
|
|
|
Witam
mialem tylko robic nadkola bo zaczely wychodzic nieszczesne banki i jak pojechalem dzis do fachowcow ktorzy z tego co widzialem i co mowili to do takich naleza i okazalo sie za pumka byla troche robiona o czym nie zdawalem se sprawy ze az tak no ale to nie moj kierunek wyksztalcenia wiec trudno kupilem taka a nie inna ale to juz mniejsza z tym. Okazało sie ze jak juz robic i lakierowac te miejsca miejscowo (kolor pumki srebrny) i bawic sie w jakies cienie co tez troche kosztuje jak ma byc porzadnie zrobione to troche dolozyc i pomalowac cale autko i mam teraz problem jak go polakierowac?? jaki kolor ?? jeden czy dwa ? o by nie jakis ciemny hehe osobiscie bardzo mi sie podoba te lakierowanie http://4tuning.net/tuners/galeria.php?gal=033 co wy na to ?? a moze jakies inne pomysły macie ?? do zimy musze go zrobic bo nie wiadomo jak zime by przetrwal z tymi bankami i czy by jeszcze gorzej go tym nie obsypalo
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 19-09-2006, 16:30
|
|
|
Lkierownie całej pumy to wydatek około 2tys. Kolor obojętny. moim zdaniem jesli masz lakier w dobrym stnie i nie trzeba malowac połowy elemantów to weż tylko pomaluj elementy które będą naprawian zawsz będzie taniej. Dobry fachowiec cieniuje auto bez dodatkowych opłat. |
_________________ 160KM & 375NM by DURASOFT
|
|
|
|
|
Cichy85
|
Wysłany: 19-09-2006, 19:18
|
|
|
robiac to co musze to niestety musi troche cieniowac nie tylko same nadkola bo to bedzie widac, musi pomalowac troche wiecej zeby to jakos wygladalo i przeszlo i za samo lakierowanie tego co potrzeba to by wzia okolo 1 tyś zł + usowanie tych baniek i poprawki po fuszerce robionej na szybko, okazalo sie ze nadkola byly robione i napchane jest tam jakiegos kitu ktorego juz sie nie uzywa!! i troche sie to pozapadalo jak by sie dobrze przypatrzec, bylem u innego lakiernika to powiedzial ze moze to usunac i pomalowac za jakies 500 zl ale nic o cieniowaniu nie wspominal tylko to ze pomaluje go do tego zagiecia co lecie przez polowe auta!! to by wygladalo ochydnie i bylo by widac, nie wiem juz co robic bo chce miec zrobione to porzadnie a nie ze za pare miesiecy zas wyjdzie! wezmie 500 zl tylko to szlifnie walnie farbe i tyle! hmm co tu robic?? a co do calego lakieru auta to przydalo by sie nowy bo przod niestety ma slady od odbijajacych sie kamyczkow, w sumie ciezki wybor albo calos albo to co trzeba hm zagadam moze jeszcze ze znajomym
ale oczywiscie czekam na jakies propozycje jak by mozna go polakierowac?? hi
pozdrawiam |
|
|
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 19-09-2006, 19:26
|
|
|
Jesli by byl dobrze dobrany lakier i byl by malowany do zagiecie to by nie bylo napewno widac sam tak malowalem pumexa. A jesli wdac miejsca gdzie zapadl sie kit to nalezalo by o usunac i zrobci do porzadku. Pytanei ile wyniesie cie malowanei tego co trzeba a ile calego auta. Bo jesli dobre polakierowanie tego co tzreba 1tys a calego auta 2tys to ja bym sie nie zastanawial tylko malowal w calosci na ten sam kolor lub inny. Bo w pumie komory na szczescie nie trzeba malowac. |
|
|
|
|
|
Cichy85
Gość
|
Wysłany: 19-09-2006, 20:10
|
|
|
hmm a wiec samo lakierowanie tego co trzeba to okolice 1 tyś zl + to co trzeba tam zrobic i doprowadzic do ladu, lakierowanie calego auta tak jak mowilem 2 kolory to okolo 3 tyś zl oczywiscie maluja go calego! sciagaja wszystkie gymy tapicerke z drzwi itp komore silnika tez ale ja powiedzialem ze w sumie tam to mi nie potrzeba wystarczy lekko tam zajechac te boki i tyle wiec ciezki orzeszek do zgryzienia he
pozdrawiam |
|
|
|
|
konri87
& Magda
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
|
Wysłany: 19-09-2006, 20:51
|
|
|
Co do malowania całości czy części to Ci nie doradzę, chyba Twoja indywidualna decyzja
Natomiast fajny kolorek i ostatnio widziałem chyba nawet na klubie gdzieś BIAŁĄ pumkę (rewela) |
|
|
|
|
Natali
|
Wysłany: 19-09-2006, 22:00
|
|
|
Jeślibyś już chciał polakierować pumę tak jak na tych fotkach wyżej to napewno ładniej byłoby gdyby słupki też były czarne a jeśli nie całą to dobry lakiernik na pewno zgubi przejście. |
_________________ POPRZEDNIO FORD PUMA 1.4 1999r
Nastepne..RENAULT MEGANE CABRIO 1.9 DCI 2006r
Obecnie Renaut Megane IIsport 2.0T |
|
|
|
|
Agunia
Gumiś To Fajny Miś
Kolor Pumy: Panther Black
|
Wysłany: 19-09-2006, 22:39
|
|
|
mnie ten pomarańcz nie wpadł w oko |
_________________ Rajdy samochodowe są jak seks - nie trzeba być w tym dobrym by Ci to sprawiało przyjemność. ]
|
|
|
|
|
Snaco
&Sadzik C4 VTS
|
Wysłany: 20-09-2006, 10:06
|
|
|
hmmm. ja jakbym malował swoją to bym zrobil dwa kolory..........tylek czarny a przod kwaśny zielony (oczywiście z ladnym przejsciem np plastrów miodu).............pomalowalem tak rx8 w nfs i wyglada super......wiem ze to nie to samo i moze inne auta.....ale jak masz dostep do kompa i gry nfs most wanted..........to tam naprawde ladnie mozna malować auta...........wez sobie posprawdzaj rozne kombinacje kolorystyczne............mozebedzie ci latwiej sie zdecydować co bys chciał. |
Ostatnio zmieniony przez Snaco 20-09-2006, 10:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Yamaha
Back on the road :-)
|
Wysłany: 20-09-2006, 15:00
|
|
|
Mam tę samą sytuację. Wymyśliłem trzy opcje:
1. Tak jak jest, czyli na srebrno;
2. Na szaro - nie widziałem, ale słyszałem że wygląda super;
3. Na kolorek perłowo - jasno -niebieski. Widziałem tak pomalowanego sportowego Saaba i był prześliczny.
Cichy, pomysł z niebieskim mogę Ci sprzedać za piwo , bo chyba w końcu nie wybiorę tego wariantu.
P.S. Ja też będę malował cały samochód. Jeśli Cię na to stać to nie ma co robić szmatławych oszczędności na jakości... |
Ostatnio zmieniony przez Yamaha 20-09-2006, 15:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Natali
|
Wysłany: 20-09-2006, 22:18
|
|
|
Taki kolorek wyglądałby fajnie na pumie (cameleon z alfy romeo) i tak jest srebrna a mieniłaby się dodatkowo na złoto. Wysyłam foto, ale ono nie oddaje efektu.
http://img523.imageshack....e=honda5st2.jpg |
|
|
|
|
Yamaha
Back on the road :-)
|
Wysłany: 21-09-2006, 13:53
|
|
|
Taką właśnie szarość miałem na myśli, jak na dole tej furki widać. Ale rzeczywiście kameleon wygląda jeszcze fajniej. |
|
|
|
|
Snaco
&Sadzik C4 VTS
|
Wysłany: 21-09-2006, 14:03
|
|
|
taki kolor jak dół tego auta ma Pumasek...........moze zamiesci fotki to sobie obaczysz |
|
|
|
|
Paweł
---------------
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Moondust Silver
|
Wysłany: 22-09-2006, 09:05
|
|
|
Najsliczniejsze są perły takie jak w Alfach tylko cholernie drogie. |
|
|
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 22-09-2006, 13:25
|
|
|
Ja w pumie mam lakier perłowy i wolał bym metaliczny. Dansza baza i łatwiejszy do położenia. |
|
|
|
|
|
|