Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gaydek
27-12-2006, 10:03
jak polakierowac pumke ??
Autor Wiadomość
Cichy85 

Rok prod. Pumy: 1997
Wysłany: 19-09-2006, 16:27   jak polakierowac pumke ??

Witam :)
mialem tylko robic nadkola bo zaczely wychodzic nieszczesne banki :( i jak pojechalem dzis do fachowcow ktorzy z tego co widzialem i co mowili to do takich naleza i okazalo sie za pumka byla troche robiona o czym nie zdawalem se sprawy ze az tak no ale to nie moj kierunek wyksztalcenia wiec trudno kupilem taka a nie inna ale to juz mniejsza z tym. Okazało sie ze jak juz robic i lakierowac te miejsca miejscowo (kolor pumki srebrny) i bawic sie w jakies cienie co tez troche kosztuje jak ma byc porzadnie zrobione to troche dolozyc i pomalowac cale autko i mam teraz problem jak go polakierowac?? jaki kolor ?? jeden czy dwa ? o by nie jakis ciemny hehe osobiscie bardzo mi sie podoba te lakierowanie http://4tuning.net/tuners/galeria.php?gal=033 co wy na to ?? a moze jakies inne pomysły macie ?? do zimy musze go zrobic bo nie wiadomo jak zime by przetrwal z tymi bankami i czy by jeszcze gorzej go tym nie obsypalo :(

Pozdrawiam

Mr.Maya 
Kamikaze Driver

Wysłany: 19-09-2006, 16:30   

Lkierownie całej pumy to wydatek około 2tys. Kolor obojętny. moim zdaniem jesli masz lakier w dobrym stnie i nie trzeba malowac połowy elemantów to weż tylko pomaluj elementy które będą naprawian zawsz będzie taniej. Dobry fachowiec cieniuje auto bez dodatkowych opłat.

Cichy85 

Wysłany: 19-09-2006, 19:18   

robiac to co musze to niestety musi troche cieniowac nie tylko same nadkola bo to bedzie widac, musi pomalowac troche wiecej zeby to jakos wygladalo i przeszlo i za samo lakierowanie tego co potrzeba to by wzia okolo 1 tyś zł + usowanie tych baniek i poprawki po fuszerce robionej na szybko, okazalo sie ze nadkola byly robione i napchane jest tam jakiegos kitu ktorego juz sie nie uzywa!! i troche sie to pozapadalo jak by sie dobrze przypatrzec, bylem u innego lakiernika to powiedzial ze moze to usunac i pomalowac za jakies 500 zl ale nic o cieniowaniu nie wspominal tylko to ze pomaluje go do tego zagiecia co lecie przez polowe auta!! to by wygladalo ochydnie i bylo by widac, nie wiem juz co robic bo chce miec zrobione to porzadnie a nie ze za pare miesiecy zas wyjdzie! wezmie 500 zl tylko to szlifnie walnie farbe i tyle! hmm co tu robic?? a co do calego lakieru auta to przydalo by sie nowy bo przod niestety ma slady od odbijajacych sie kamyczkow, w sumie ciezki wybor albo calos albo to co trzeba hm zagadam moze jeszcze ze znajomym

ale oczywiscie czekam na jakies propozycje jak by mozna go polakierowac?? hi

pozdrawiam

Mr.Maya 
Kamikaze Driver

Wysłany: 19-09-2006, 19:26   

Jesli by byl dobrze dobrany lakier i byl by malowany do zagiecie to by nie bylo napewno widac sam tak malowalem pumexa. A jesli wdac miejsca gdzie zapadl sie kit to nalezalo by o usunac i zrobci do porzadku. Pytanei ile wyniesie cie malowanei tego co trzeba a ile calego auta. Bo jesli dobre polakierowanie tego co tzreba 1tys a calego auta 2tys to ja bym sie nie zastanawial tylko malowal w calosci na ten sam kolor lub inny. Bo w pumie komory na szczescie nie trzeba malowac.

Cichy85
Gość
Wysłany: 19-09-2006, 20:10   

hmm a wiec samo lakierowanie tego co trzeba to okolice 1 tyś zl + to co trzeba tam zrobic i doprowadzic do ladu, lakierowanie calego auta tak jak mowilem 2 kolory to okolo 3 tyś zl oczywiscie maluja go calego! sciagaja wszystkie gymy tapicerke z drzwi itp komore silnika tez ale ja powiedzialem ze w sumie tam to mi nie potrzeba wystarczy lekko tam zajechac te boki i tyle wiec ciezki orzeszek do zgryzienia he

pozdrawiam

konri87 
& Magda

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Wysłany: 19-09-2006, 20:51   

Co do malowania całości czy części to Ci nie doradzę, chyba Twoja indywidualna decyzja :D

Natomiast fajny kolorek i ostatnio widziałem chyba nawet na klubie gdzieś BIAŁĄ pumkę (rewela)

Natali 

Wysłany: 19-09-2006, 22:00   

Jeślibyś już chciał polakierować pumę tak jak na tych fotkach wyżej to napewno ładniej byłoby gdyby słupki też były czarne a jeśli nie całą to dobry lakiernik na pewno zgubi przejście.

Obecnie Renaut Megane IIsport 2.0T

Agunia 
Gumiś To Fajny Miś

Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 19-09-2006, 22:39   

mnie ten pomarańcz nie wpadł w oko

Snaco 
&Sadzik C4 VTS

Wysłany: 20-09-2006, 10:06   

hmmm. ja jakbym malował swoją to bym zrobil dwa kolory..........tylek czarny a przod kwaśny zielony (oczywiście z ladnym przejsciem np plastrów miodu).............pomalowalem tak rx8 w nfs i wyglada super......wiem ze to nie to samo i moze inne auta.....ale jak masz dostep do kompa i gry nfs most wanted..........to tam naprawde ladnie mozna malować auta...........wez sobie posprawdzaj rozne kombinacje kolorystyczne............mozebedzie ci latwiej sie zdecydować co bys chciał.
Ostatnio zmieniony przez Snaco 20-09-2006, 10:07, w całości zmieniany 1 raz  

Yamaha 
Back on the road :-)

Wysłany: 20-09-2006, 15:00   

Mam tę samą sytuację. Wymyśliłem trzy opcje:
1. Tak jak jest, czyli na srebrno;
2. Na szaro - nie widziałem, ale słyszałem że wygląda super;
3. Na kolorek perłowo - jasno -niebieski. Widziałem tak pomalowanego sportowego Saaba i był prześliczny.

Cichy, pomysł z niebieskim mogę Ci sprzedać za piwo :706: , bo chyba w końcu nie wybiorę tego wariantu.

P.S. Ja też będę malował cały samochód. Jeśli Cię na to stać to nie ma co robić szmatławych oszczędności na jakości...
Ostatnio zmieniony przez Yamaha 20-09-2006, 15:02, w całości zmieniany 1 raz  

Natali 

Wysłany: 20-09-2006, 22:18   

Taki kolorek wyglądałby fajnie na pumie (cameleon z alfy romeo) i tak jest srebrna a mieniłaby się dodatkowo na złoto. Wysyłam foto, ale ono nie oddaje efektu.
http://img523.imageshack....e=honda5st2.jpg

Yamaha 
Back on the road :-)

Wysłany: 21-09-2006, 13:53   

Taką właśnie szarość miałem na myśli, jak na dole tej furki widać. Ale rzeczywiście kameleon wygląda jeszcze fajniej.

Snaco 
&Sadzik C4 VTS

Wysłany: 21-09-2006, 14:03   

taki kolor jak dół tego auta ma Pumasek...........moze zamiesci fotki to sobie obaczysz :)

Paweł 
---------------

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 22-09-2006, 09:05   

Najsliczniejsze są perły takie jak w Alfach tylko cholernie drogie.

Mr.Maya 
Kamikaze Driver

Wysłany: 22-09-2006, 13:25   

Ja w pumie mam lakier perłowy i wolał bym metaliczny. Dansza baza i łatwiejszy do położenia.

Odpowiedz do tematu