Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
LCD czy Plazma ??
Autor Wiadomość
Opoya 
Szarak ST225

Wysłany: 01-12-2009, 19:34   

Cały czas tak samo - LCD :razz:

Opoya ma wysublimowany gust (by foo)
Opoya [...] może wszystko (by Snaco)
Opoya [...] jesteś Boska (by Waluś)
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi :-) Uwielbiam Cie :-) (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)

Waluś 
Alfa...?! Yesss.... :-)

Wysłany: 01-12-2009, 19:34   

Ile osób - tyle zdań...
Ja nie miałem dużego doświadczenia jeśli chodzi o plazmy, więc nie zabieram głosu - jeśli chodzi o LCD - polecam Samsungi... Cena odpowiednia do jakości - Sony robi dokładnie to samo, a cena większa o 20-30%.

bania 
MeganeII diesel(ble)

Wysłany: 01-12-2009, 19:39   

też polecam samsunga lcd. ostatnio widziałem jakieś rankingi niezawodności i są na pierwszym miejscu. ja rok temu kupiłem i jestem zadowolony chociaż w trym samym czasie moi starsi kupili panasonica viera cos tam, to przyznaje że obraz jest ładniejszy

lewadzki
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2009, 19:42   

tylko LCD
samsung jest super.
My z shaki nabylismy teraz do sypialni LG zobaczymy jak bedzie sluzyl...

robertpuma1910 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Wysłany: 01-12-2009, 20:59   

Zarzućcie jakieś konkretne modele 42" :wink:

lewadzki
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2009, 21:05   

ooo nam chetnie tez chetnie sie przyda bo drugi potrzebny do salonu, ale my mamy jedno wymaganie: musi byc bialy

rafalski69 
1.4 i 1.7

Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Pacific Green
Wysłany: 01-12-2009, 21:16   

panasonica viera ja mam tego od roku i chwalę go sobie a mam 42"

Misiek89 

Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 01-12-2009, 21:49   

Zawsze będą zwolennicy plazmy jak i zwolennicy LCD.
Telewizory LCD są znacznie bardziej oszczędniejsze. A plazmy obecnie nieodbiegają obrazem i kolorami jak to było kilka lat temu. No a najbardziej ekonomiczne to są Ledy, szczególnie te z podświetlaniem krawędziowym, wyglądają też nieziemsko :mrgreen: 55 cali i 3 cm głębokości robią wrażenie. No ale cena też zaporowa.
Na rynku obecnie przodują Samsung i Sony. Samsung ma napewno bardzej nowoczesny design, chociaż zwolenników Soniaczy też przybywa :mrgreen: Fajny bajer u Samsunga to brak przycisków w większosci modeli - sterowanie dotykowe. Chociaż czasem widać paluchy. Sony wprowadza podobne rozwiązanie, chociaż tylko w modelach z wyższej półki.

A co do konkretnych modeli Samsunga 42 cale :mrgreen: To niema takiego, gdyż Samsung posiada w swojej ofercie jedynie 40 cali :mrgreen:
LE40B550 jest bardzo popularnym telewizorem. LE40B551-LE40B554 różnią się tylko szczegółami typu obudowa czy inne rozłożenie gniazd. Telewizorek naprawde wart swojej ceny. Ekonomiczny, a system poprawy jakości obrazu DNIe Plus też działa jak należy.
Chociaż Philipsy też bardzo ładnie grają. Philips dostał nagrode w bodajze 2007 roku za najlepszy telewizor i system poprawy jakości obrazu Pixel Plus. Innowacyjnym rozwiązaniem było też zastosowanie dźwięku 2.1 w telewizorze - ładny basik mimo braku kina domowego :mrgreen: Chociaż Philipsy to jedne z najbardziej prądożernych telewizorów - dla porównania Samsung 40 cali 130W - Philips 42 cale 210W. W skali roku to mała różnica jest :mrgreen: Ale ja jednak jestem zwolennikiem Samsunga :mrgreen:

Co do białych telewizorów to jest jeden samsung - LE40B541 i seria modeli Sony np: KDL-40WE5W. Sony nawiązuje niektórymi obudowami do imitacji ramy obrazowej :mrgreen: Fajnie to wygląda jak się wkomponuje w wystrój wnętrza.

Pozdrawiam Serdecznie!

Danieloon 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 01-12-2009, 22:00   

a ja posiadam tv w technologi LED dokładnie ten TV
http://allegro.pl/item831..._861_56_38.html

I muszę przyznać że naprawdę daje rade kolory żywe i aż chce się oglądać a jak jeszcze jakiś program HD jest to poprostu bajka.

wąski 
& Wąska

Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 01-12-2009, 22:33   

Ja z Wąską właśnie powoli urządzamy dom i włąsnie rozglądamy się za podstawowym sprzętem czyli TV (głównie ja bo dla niej pralka i takie tam inne dup* są najważniejsze - bezsens :mrgreen: ). Praktycznie jestem zdecydowany na LCD LG 42 cale model bodajże H4900. Kontrast 80000:1, 200Hz i czas reakcji matrycy mniej niż 3ms. Nareszcie będę mógł się wyżyć na moim PS3 :mrgreen:

BMW 330xi Touring M-Technic dla wygody :twisted:
Coś do zabawy... jakieś AMG...

Speedy 
czarna strzala->

Rok prod. Pumy: 2001
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 01-12-2009, 23:20   

Opoya, no ale czemu LCD ? Przecież plazmy są lepsze ? Tyle, że LCD oszczędniejszy...
Też się przymierzam do zakupów i nie wiem co wybrać...Na LEDa jeszcze będę musiał troszke pozbierac no i cena mnie lekko przeraza na razie.
!!=-~Speedy~-=!!

Misiek89 

Wysłany: 02-12-2009, 00:00   

LG robią troche budżetowe sprzęty i w porównaniu z samsungiem to wypada blado. A ta technologia truMotion 200hz to tylko teoria. Podobnie jak kontrast dynamiczny podawany przez wielu producentów, który jest mało miarodajny podobnie jak moc muzyczna XXXXwat :mrgreen: LG wygląda ładnie na papierku, ale w praktyce to odstaje od poziomu Samunga, Sony czy Philipsa. LG są bardzo popularne ze względu na cene, chociaż dopiero pod Full HD widać różnice między poszczególnymi producentami.
A jeśli planujesz podłączyć PS3 to Samsung w podobnej cenie troszke lepiej wypada. :mrgreen: A tym bardziej filmy z blue-ray'a :mrgreen:

A co do plazmy... To podstawowa zaleta to cena - za LCD 32-37 cali zapłacisz tyle co plazma 42-47 a może nawet 52. Jeszcze jedna zaleta plazmy - mocno się nagrzewają co zimą można uznać za + a latem za - :mrgreen: Zależy do czego chcesz wykorzystywać telewizor - jeśli zwykła kablówka czy satelita to niezobaczysz różnicy między plazma a LCD gdyż i tak niewykorzystasz w pełni ich możliwości. Nawet dekodery HD niewykorzystują w pełni ich potencjału gdyż w Polsce obraz HD - to HD ready, a Full HD uzyskasz jedynie z Konsoli czy Blue-raya.

Boogie 
adm

Wysłany: 02-12-2009, 00:12   

Swego czasu bardzo dobry w LCD był Sharp, zobaczyłbym teraz co oferują.

Shakira
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2009, 16:49   

Misiek89 napisał/a:
Zależy do czego chcesz wykorzystywać telewizor - jeśli zwykła kablówka czy satelita to niezobaczysz różnicy między plazma a LCD gdyż i tak niewykorzystasz w pełni ich możliwości. Nawet dekodery HD niewykorzystują w pełni ich potencjału gdyż w Polsce obraz HD - to HD ready, a Full HD uzyskasz jedynie z Konsoli czy Blue-raya.
az sprawdze dzis oba LG'ki, pamietam,ze jeden 32"ma Full HD (przynajmniej tak bylo napisane) i nawet jesli mam dekoder HD to jakoscia nie powali? Dzis wlasnie bede testowac dekoder hd z telewizja HD
Misiek89 napisał/a:
Sony nawiązuje niektórymi obudowami do imitacji ramy obrazowej
tak sa fajne,ale wlasnie jesli chcesz go przymocowac do sciany.
Samsung LE40B541, dokładnie o taka rame chodziło

Misiek89 

Wysłany: 02-12-2009, 17:52   

Jeśli używasz dekodera HD to wykorzystuje on obraz HD ready więc nawet mając telewizor Full HD niewykorzystasz w pełni jego możliwości. Full HD wykorzystują jedynie PS3/ XBox360 i Blue-ray. Fakt, że większość nowych telewizorów jest w standarcie FullHD i posiadają więcej bajerów - gdyż są poprostu nowocześniejsze, a HD ready powoli wychodzi z produkcji. Za kilka lat zapewne wymyślą znowu coś nowego bo na czymś trzeba zarobić :mrgreen:
A co do obrazu u poszczególnych producentów to ciężko porównać np Samsunga z Sony gdyż na jednym leci demo sony - zapewne optymalizowane pod ich telewizory, a na samsungach demo samsunga :mrgreen: Poszczególne firmy płacą kupe kasy sklepom za promowanie swoich telewizorków. U nas dla przykładu wygląda to tak, że kilku producentów ma swoje wystawy na którym lecą dema danej firmy, a reszta telewizorów podpięta jest pod zwykłe dvd :mrgreen: Różnica w ekranie jest powalająca, chociaż jeśli podłączyć 2 telewizory różnych firm i tej samej półki cenowej pod ten sam sygnał w HD to różnice sa trudno zauważalne :mrgreen:
Jak wiadomo ludzie w 75% kupują telewizorki na których leci HD... I tak to się kręci :mrgreen:

Odpowiedz do tematu