Zaczęło się od tego,że padły światła mijania (winne żarówki-spaliły się obie jednocześnie).
Standardowo zacząłem od sprawdzenia bezpieczników.
Przy wkładaniu kolejnego sprawdzanego bezpiecznika okazało się,że jego gniazdo zrobiło się luźne.Bezpiecznik nie siedzi w gnieździe ciasno i pewnie tylko bardzo lekko.
Myślałem nad przełożeniem połączenia na jakieś wolne gniazdo.Czy jest z tym dużo roboty?Jeśli ktoś robił coś takiego to będę wdzięczny za info.
PS.Według niemieckiej instrukcji a taką,mam bezpiecznik jest od katalizatora.Czyżby katalizator był zabezpieczony bezpiecznikiem?
Pzdr.
W polskiej instrukcji obsługi ten bezpiecznk jest inaczej opisany.
Instrukcja jest na forum: http://klubpumy.pl/viewtopic.php?t=1973
Fakt, masz nowszą Pumę, a forumowa instrukcja jest do starszej, więc porównaj schematy obu skrzynek.
Skrzynkę bezpieczników pod maską można wyjąć i od spodu dostać się do obsadek bezpieczników, ale nie jest to łatwa robota. ZTCP trzeba wyjąć akumulator.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
ar2r
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2001
Kolor Pumy: Medium Steel Blue
Wysłany: 17-02-2011, 11:59
Opoya napisał/a:
ale nie jest to łatwa robota
...więc udałem się do elektryka.Dodatkowo trzeba było skasować błąd,który pojawił się gdy bezpiecznik był luźny.O ile dobrze usłyszałem błąd był związany z podgrzewaniem sondy lambda.
Ciekawe dlaczego w instrukcji napisano "katalysator" przy tym bezpieczniku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum