Wysłany: 28-08-2013, 11:38 Malowanie tylko pęcherzyków rdzy ?
Witam, na mojej Pumie wyskoczyły niewielki pęcherzyki rdzy ( 1 pęcherzyk klapa tył, i parę pęcherzyków błotnik ). Nie dość że to brzydko wygląda nie chcę mieć większej niespodzianki po zimie...
Dlatego wpadłem na pomysł aby usunąć te pęcherzyki i tylko pomalować te miejsca (czyli takie kropki).
Czyli
usunąć pęcherzyki
podkład
szpachla
podkład
polakierowanie tego miejsca
Mam pytanie czy to będzie dobry pomysł ? Od razu dodam że nie mam kasy na pomalowanie całego elementu, a po drugie puma za rok będzie cała malowana.
Jeszcze mam pytanie o jaki lakier "mam prosić" w sklepie jeśli mam
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: State Blue
Wysłany: 28-08-2013, 12:18
Jeśli chcesz ją malować w przyszłym roku całą to odpuść sobie tą prowizoryczną naprawę.
Aktualnie przerabiam temat tylnych błotników i jedynym wyjściem jest wstawienie reperaturek. Jedyna firma która je robi znajduje się w Niemczech i żądają 100€ z przesyłką co jest niebotyczną kwotą. Ale radzimy sobie w różny sposób, przeczytaj temat o reperaturkach, na forum polecane są od Golfa III 3d/cabrio, ktoś tam miał z seata ibizy. Ja w swoim aucie będę miał robione z przednich błotników od Peugeota 206, połowa UK ma na nich zrobione takie reperaturki i całkiem ładnie to wychodzi.
Naprawdę tą metodą to tylko wyrzucisz niepotrzebnie pieniądze, bo skutki takich napraw wyjdą nawet już po miesiącu, nie doczekasz zimy do nowych purchli.
Ostatnio zmieniony przez Dukes 28-08-2013, 13:59, w całości zmieniany 1 raz
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Radiant Red
Wysłany: 28-08-2013, 12:38
Dukes, z tymi reperaturkami to ja już sam nie wiem od czego brać i co najlepiej będzie pasować. W temacie o reperaturkach każdy mówi co innego i co tu wybrać najlepiej żeby fajnie pasowało
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 29-08-2013, 10:41
aleście offtopowo popłynęli tematem nie jest spawanie reperaturek !
Ja się przymierzam do "zaprawek" ale malutkich odprysków po kamieniach i obitego od walenia w cudze auta rantu drzwi. Coby się tam bąble nie robiły.
Zamierzam; przeczyścić papierem wodnym np. 1500, dać krople Brunoxu- odczekać , zapędzlować lakierem (u mnie czarnym) , potem bezbarwnym klerem i po wyschnięciu poszlifować, wodnym od 1000 do 2500 i jakimś tempo.
Też uważam, że zaprawki większych bąbli nie mają sensu - trzeba wymalować cały element np. klape czy błotnik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum