Wysłany: 11-03-2010, 11:36 Wydech - Złacze elastyczne gdzie szukac
Witam, szukam zlacza do wydechu takiego jak na zdjeciu,
mam Pume 1.7 16v 1998r,
tylko nie wiem gdzie mozna kupic takie,
na Allegro nie widziałem u siebie w sklepach tylko do wspawania a ja chciałbym takie srecane !
Moze wiecie gdzie dostac takie podpowiedzdzie mi
[ Dodano: 11-03-2010, 11:41 ]
A moze od inego modelu Forda pasuje do Pumy ???
szukasz i masz tydzien temu kupilem do swojej pumci
silverstar
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Jewel Green
Wysłany: 03-10-2012, 12:23
Odświeżam temat kupiłem reperaturkę wydechu do pumy 1,7 na allegro jak wmontuję dam info jak to się sprawuje koszt z przesyłką kurierska wyszedł 100.
Ogólnie jak szukałem po sklepach to ogólnie są ale do wspawania z obu stron. A taka jak oryginał to około 350 zł kosztuje i była chyba tylko 1 na stanie w jakimś sklepie.
[ Dodano: 05-10-2012, 09:41 ]
Wstępne odczucia po wymianie łącznika są dobre chociaż nie było łatwo bo nie był wymieniany od nowości bo nadal tworzył jedną całość z kolektorem. Nie polecam cięcia kątówką lepsze narzędzie to taka pilarka posuwowa, bo słabe dojście jest może jakbym większą tarcze miał
Koszty:
Łącznik elastyczny kupiony na allegro: 100 zł (wliczony transport kurier 20)
Uszczelka flanszy: 10zł
Guma to podwieszenia: 10 zł
Silikon kominkowy: 15zł
Czas pracy: jeżeli narzędzia byłyby odpowiednie pewnie szybciej, zajęło 1,5h
Kot nie brzmi już jak V8, ale mogę normalnie radia słuchać podczas jazdy Zobaczymy ile wytrzyma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum