Przesunięty przez: Gaydek 29-09-2008, 22:51 |
kołpaki |
Autor |
Wiadomość |
rafalski69
1.4 i 1.7
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Pacific Green
|
Wysłany: 29-09-2008, 22:18 kołpaki
|
|
|
Właśnie jeżeli już mamy zimowe opony przeważnie na stalowych felgach ( no bo alufelgi to raczej szkoda). Mam problem jest to najgorszy sezon do wyglądu mojego samochodu Myślę teraz nad zakupem kołpaków. Mam w tej sprawie do was pytanie czy każdy model kołpaków pasuje na dany rozmiar koła ( chodzi mi o to czy będzie pasowac każdy kołpak 13" do trzynastki felgi w mojej pumie czy muszą być fordowskie )
Jeżeli już każdy pasuje to chciałbym również znać wasze gusta i co polecacie jaki model itd
http://allegro.pl/search....untry=1&order=p |
Ostatnio zmieniony przez Gaydek 29-09-2008, 22:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
CikCiak
& Tygrys
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Melina Blue
|
Wysłany: 29-09-2008, 22:22
|
|
|
Ja miałam przeboje z moimi kołpakami. (Opoya dobrze wie). Okazało się, że opony letnie miałam z szerokim rantem i większość zakupionych kołpaków obcierała mi opone i wyrywała wentyle
Ale w końcu z pomocą Opoyi znalazłam firmę Jacky (dostępni na Allegro) i od tej pory już mam z nimi spokój
Na zime szukam czarnych 13R coś w tym stylu http://www.allegro.pl/ite...owosc_2008.html
lub te:
http://www.allegro.pl/ite...ga_hit_vat.html |
_________________ Miałam 1.4, mam 1.7, a teraz MB SLK, czyli nie ma jazdy bez gwiazdy
|
Ostatnio zmieniony przez CikCiak 30-09-2008, 09:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
rafalski69
1.4 i 1.7
|
Wysłany: 29-09-2008, 22:56
|
|
|
Cytat: | Okazało się, że opony letnie miałam z szerokim rantem i większość zakupionych kołpaków obcierała mi opone i wyrywała wentyle |
Aha czyli muszę zwrócić uwagę jak mocno odstaje mi opona tym randem od stalówki.
A jeżeli chodzi o zaczepy tych kołpaków są wszystkie takie same?? Czy np. jedne nie trzymają albo mała dziurka i już go nie ma> przepraszam że tak szczegółowo pytam, no ale wiadomo puma na twardym zawieszeniu to wszystko bardziej odczuwa. |
|
|
CikCiak
& Tygrys
|
Wysłany: 29-09-2008, 23:02
|
|
|
Od lipca jeżdżę Jacky i do tej pory żaden nie spadł. Jedynie się otwór w stosunku do wentyla trochę przesunął. Jacky ma silne mocowania kołpaka. Potrzebuję sporo siły aby je założyć lub zdjąć. Dużo słabiej trzymają oryginalne kołpaki w mężowej 206 |
_________________ Miałam 1.4, mam 1.7, a teraz MB SLK, czyli nie ma jazdy bez gwiazdy
|
|
|
|
|
nomka
&płomyczek
|
Wysłany: 30-09-2008, 09:22
|
|
|
Cikacik, ale Tobie by pasowały z niebieskim, nie czerwonym rantem Ogólnie ładne są
Mi się te podobają http://allegro.pl/item446...modny_wzor.html |
_________________ Chrysler Crossfire 3.2 V6 |
|
|
|
|
CikCiak
& Tygrys
|
Wysłany: 30-09-2008, 09:31
|
|
|
Wiem:)
Najwyżej pociągnę lakierem do paznokci - hihihihi
Te z linku są fajne
Ja zamierzam mieć ciekawe, więc skuszę się na czarne. Albo te z czerwonym paskiem, albo te drugie
Bo srebrne to już mam na letnie
I takie jeszcze znalazłam. Trochę kosztują jak na kołpaki
http://www.allegro.pl/ite...int_tuning.html |
|
|
|
|
|
Słoodzik
zakręcony,po całości
|
Wysłany: 30-09-2008, 09:54
|
|
|
CikaCik, wybierz z niebieskim paskiem. Pod kolor autka.
A może skusisz sie jednak na te alusy? |
_________________ Żyjesz po to aby jeździć. Jeździsz po to aby żyć.
Porucznik Gwiezdnej Floty Słód™ |
|
|
|
|
lewadzki [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2008, 10:09
|
|
|
w lato tez na kolpakach jezdzisz?? sorki ale nie podobaja mi sie pumy na kolpakach jakos tak biednie wygladaja, ja na zime osobiscie mam swoje seryjne 15" 9-cio ramienne |
|
|
|
|
rafalski69
1.4 i 1.7
|
Wysłany: 30-09-2008, 10:29
|
|
|
lewadzki napisał/a: | w lato tez na kolpakach jezdzisz?? |
No w lato to przymusowo alufelgi musza byc kołpaki tylko na zime no bo nie są piekne gołe stalówki |
|
|
lewadzki [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2008, 10:32
|
|
|
rafalski69 napisał/a: | lewadzki napisał/a: | w lato tez na kolpakach jezdzisz?? |
No w lato to przymusowo alufelgi musza byc kołpaki tylko na zime no bo nie są piekne gołe stalówki |
no napewno lepiej na kolpaksach niz na zwyklej stalowie ale dziwie sie cikacik ze w lato na kolpakach. a nie lepiej jakies tanie uzywane aluski na zimke? |
|
|
|
|
CikCiak
& Tygrys
|
Wysłany: 30-09-2008, 10:35
|
|
|
lewadzki napisał/a: | w lato tez na kolpakach jezdzisz?? sorki ale nie podobaja mi sie pumy na kolpakach jakos tak biednie wygladaja, ja na zime osobiscie mam swoje seryjne 15" 9-cio ramienne |
Oczywiście. I nie mam zamiaru kupować żadnych alusów. Nie wkladam kasy w to aby był piękny, ale w to aby sprawnie jeździł. Bezawaryjność na pierwszym miejscu. |
|
|
|
|
|
rafalski69
1.4 i 1.7
|
Wysłany: 30-09-2008, 10:37
|
|
|
lewadzki napisał/a: | a nie lepiej jakies tanie uzywane aluski na zimke? |
jeżeli bym juz miał kupowac aluski to bym sobie coś kupił na lato jakies 17". no a na zime odziedziczyłem stalówki i opony bez kołpaków więc teraz cos musze z tym zrobić> kupic dobre kołpaki |
|
|
Franek [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2008, 10:41
|
|
|
lewadzki napisał/a: | no napewno lepiej na kolpaksach niz na zwyklej stalowie |
Kwestia gustu.
Dla jednych kołpaki trąca wioską (jeśli np są nieoryginalne - a do pumy nie ma oryginalnych 15") a dla innych są ok.
lewadzki napisał/a: | pumy na kolpakach jakos tak biednie wygladaja, |
Wg mnie biednie puma wygląda na nieoryginalnych kołpakach.
Ja w lato jeżdżę na alu 15" a w zimę na oryginalnych czarnych stalówkach fordowskich 15" - i nie zakładam na nie kołpaków. Dlatego ile osób tyle opinii.
Ot i tak. |
|
|
|
|
CikCiak
& Tygrys
|
Wysłany: 30-09-2008, 10:47
|
|
|
Franek napisał/a: | lewadzki napisał/a: | no napewno lepiej na kolpaksach niz na zwyklej stalowie |
Kwestia gustu.
Dla jednych kołpaki trąca wioską (jeśli np są nieoryginalne - a do pumy nie ma oryginalnych 15") a dla innych są ok.
Ja w lato jeżdżę na alu 15" a w zimę na oryginalnych czarnych stalówkach fordowskich 15" - i nie zakładam na nie kołpaków. Dlatego ile osób tyle opinii.
Ot i tak. |
Kołpaki dla mnie są ok. Oryginalne do Pumy mi sie nie podobają. Nie zamierzam inwestować w wygląd auta dużej gotówki, dlatego jeżdżę na stalówkach. Gdybym dostała Pumke od Niemca na alusach to ok, ale sama ich nie kupię. Po prostu żal kasy. Ale to moje zdanie Każdy lubi coś innego. |
|
|
|
|
|
Franek [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2008, 10:52
|
|
|
Ja to rozumiem, próbuje tylko powiedzieć, że to wszystko kwestia gustu. Tak jak pisałem wyżej, w zimę tez mam stalówki, ale bez kołpaków. Moja fanaberia. Tak mi się bardziej podoba - choć nie jest to zdecydowanie powalający efekt
CikaCik napisał/a: | Oryginalne do Pumy mi sie nie podobają |
No bo chyba nie ma oryginalnych 15" do pumy. Ewentualnie może jakieś 13", bo 15" nie
występowały.
Co chcę jeszcze dodać, to kwestia jest taka, że osobiście podobały mi się kołpaki, na których Twoje autko przyjechało do Polski i takie mógł bym na zimę mieć. Ale z uwagi na to co pisałaś, nie nadają się i dlatego jeśli mam wybór; nieoryginalne albo wcale wole jednak wcale. |
|
|
|
|
|