Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Wysłany: 09-08-2008, 10:06 gasnąca postojówka
hej mam problem gdy włączam światła postojowe pala sie obydwa jest gitarka, ale gdy tylko włączę mijania ( powinny się palić mijania i postojowe) to prawa postojowa gaśnie a w lewej jest wszystko cacy. Wie ktoś od czego to może być?
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 09-08-2008, 12:22
może dostawać jakieś zwarcie, zobacz czy nie są gdzieś potopione, posklejane kabelki. Ale gdyby było zwarcie musiałby palić bezpiecznik. Posprawdzaj sobie miernikiem w funkcji pip. czyli pipie gdy masz przewodność, w kostce. Jeśli tam nic nie zdziałasz to pozostaje ci warsztat, bo ciężko będzie ci sprawdzić przewody.
A jeśli masz Diody, to wywal diody i włóż normalne żaróweczki i zobacz co się dzieje.
witam
ja racze spróbować wyczyścić kostke z lampy jakimś płynem typu WD-40. czasem sie robi tak jak w maluchach na tylnych światłach,np zamiast hamulca świecił migacz albo zamiast migacza mrugał stop.... z dwóch pumka to było przyczyną
Przy okazji warto sprawdzić kable wewnątrz lampy. Zwykle sprawdza się główną kostkę, zapominając o złączach samych żarówek. W mojej Pumie, prawdopodobnie z powodu wady fabrycznej żarówki, nadtopiła się kostka w którą montuje się żarówkę (mijania), natomiast kable idące do żarówki pozycyjnej były nadtopione.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum