Rok prod. Pumy: 2001
Wysłany: 29-03-2008, 14:25
Witam, czy moglibyście udostępnić informacje gdzie się najłatwiej podpiąć w Pumie zakładając alarm?
Będe u siebie na dniach instalował alarm ze sterowaniem centralnych zamków i odcięcięm zapłonu.
Wiem że są schematy z lokalizacją kostek i kolorami kabelków w które należy się wpiąć.
Gdyby ktoś taki posiadał proszę o wysłanie na mojego maila artisu@go2.pl
Dzięki z góry
W twoim wypadku wszystkie sygnały , prócz kabelka do syreny znajdziesz w skrzynce z bezpiecznikami po stronie kierowcy
Kabelek do syreny łatwo przeprowadzic przez orginalny dławik z instalacja samochodu , wystarczy mała dziurka przez cienką gumę
Odciecie zapłonu według własnego uznania , ale mozesz wykorzystać bezpiecznik zapłonu i wyłacznik wypadkowy
Cały alarm umiejscowić mozesz powyzej skrzynki z bezpiecznikami pod konsolą jest tam duzo miejsca
Kabelki od centralnego znajdziesz w poblizu bezpieczników kolory musze sprawdzic w zapiskach
Zasilanie - 4mm2 z czerwonych przewodów ( bezpieczniki )
Zapłon - 4mm2 z zielonych przewodów ( bezpieczniki )
Suma krańcówek z drzwi z przekaźnika czasowego wyłączenie oświetlenia , taki biały przekaznik i chyba czarny cienki przewód
Migacze podłączyłem do pomarańczowych przewodów idących od przeczączników kierunków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum