Zamknięty przez: Opoya 11-02-2008, 23:22 |
Czarna Puma 1.7 z Piekar Śląskich - opinie |
Autor |
Wiadomość |
Waluś
Alfa...?! Yesss.... :-)
|
Wysłany: 08-02-2008, 21:22
|
|
|
Ciekawe czy robi dla siebie czy sprzedaje "bezwypadkową"... |
|
|
|
|
bleade
student
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
|
Wysłany: 08-02-2008, 22:40
|
|
|
wtf ? miozesz rowinac? |
_________________ ...:::bleade:::... |
|
|
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 09-02-2008, 09:10
|
|
|
Walus pewnie sprzedaje bez wypadkowa Moja pierwsza tez za niedlugo bedzie bez wypadkowa |
|
|
|
|
paolo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2008, 10:33
|
|
|
Witam, wszystkich. jestem wlascicielem opisywanej pumy w zwiazku z bardzo duza liczba telefonow (kilka na dzien) w wiekszoci osob z forum postanowilem wypowiedziec sie tutaj poniewaz chyba ja wiem o niej najwiecej. Widze jest sporo ekspertow ktorzy bez ogladania samochodu juz wiedza ze ona nie ma 98 tys km tylko 198 tys itp itd. Nie bede komentowal takich wypowiedzi.
A wiec:
Znaczek tylni kwestia gutu, mi osobiscie tez nie podoba sie, ale ja go nie bede zmienial
Znaczek przedni podejrzewam ze puma ma znaczek forda w oryginale moja ma gladki z napisem puma.
Tlumik Remus bardzo ladnie mruczy powyzej 4000 obr/min. Mam atest DEKRY,
Zawieszenie H&R rowniez atest i przeglad.
Na te zmiany mam homologacje, przeglad. Auto zostalo dopuszczone do ruchu w Niemczech a wiec nie sa to bajery z polskiego allegro badz garazu od pana Wladzia
Lusterka wyglad pozostawiam Wam, jednak rowniez nie sa to takie za 50 zl z allegro. Kiedy chcesz ustawic musisz okno otworzyc i popchnac paluszkiem MOJE sa ELEKtRYCZNIE regulowane.
Najwiecej pytan budzi przebieg, a wiec wyjasniam.
W ksiazce serwisowej ostatnie wpisy 16.05.2003 48502km, 02.11.2004 56280km, 14.07.2005 przy przebiegu 59280 km.
Wedlug faktur z DEKRY: 09.02.2007 86500 km TUV data 16.06.2006 74805 km
Wydrokow TUV i DEKRA mam jeszcze kilka jednak nie mam czasu rozpisywac sie.
Co do tablic...samochod nie jest ZAREJESTROWANY, jednak wszystkie niezbedne dokumenty juz sa gotowe. |
|
|
|
|
Murka [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2008, 11:14
|
|
|
Paolo weź Ty tak nie pisz, bo jeszcze się zapożyczę i rzeczywiście ją kupię Szkoda, że teraz ją sprzedajesz, a nie za dwa miesiące Już mi się po nocach śni Ja się tylko tak hipotetycznie zastanawiam, kto pozbywa się (mówię o niemieckim właścicielu) takiego fajnego auta i jakie są tego powody... (Może Ci się nie uda jej sprzedać przez te dwa miechy )
Waluś napisał/a: | Próg nie jest elementem nośnym - poza tym próg można zawsze sobie zmienić... Ważne, żeby auto nie było przekoszone na podłużnicach... |
A podłużnica to jakaś rama? (lepiej się nie pogrążam ) Chodzi mi o to, że ludzie sprowadzają Pumy w takim stanie (http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4389441 ), a potem się nią "zajmują", wsadzają do komisu i jak dobrze pójdzie to mówią, że była "lekko stuknięta w przód" I co taki laik jak ja ma zrobić? Popatrzy czy ładna, dla niepoznaki każe odpalić silnik i a potem z lękiem kupuje |
|
|
|
|
paolo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2008, 13:38
|
|
|
Moja poprzednia wlascicielka sprzedala poniewaz miala kolizje. Do wymiany byla lampa, jest wsadzona nowa oryginalna. Pomalowany przod. Dla kupujacego mam oczywiscie zdjecia na potwierdzenie moich slow.
Dzisiaj przyjechali pierwsi zainteresowani i zostawili zaliczke.
Wiec samochod ZAREZERWOWANY do środy. |
|
|
|
|
bartolomeo
night rider
Silnik Pumy: 1.4
|
Wysłany: 09-02-2008, 16:24
|
|
|
to ja zapytam gdzie jest ten welur w Pumie o którym pisałeś w ogłoszeniu ??
drugie pytanie, czy masz zmieniarkę CD ? bo na konsoli zwykły kaseciak... |
_________________ Mój zwierzak --> http://klubpumy.pl/viewto...der=asc&start=0
|
|
|
|
|
paolo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2008, 17:26
|
|
|
bartolomeo napisał/a: | to ja zapytam gdzie jest ten welur w Pumie o którym pisałeś w ogłoszeniu ??
drugie pytanie, czy masz zmieniarkę CD ? bo na konsoli zwykły kaseciak... | welurowej tapicerki nie ma - przepraszam ze zaznaczylem ta opcje radio zwykly kaseciak...wiem wiem w opcjach jest radio / cd << ale pewnie tez wiesz (skoro jestes taki szczegolowy) ze w formularzu oto moto nie ma opcji radio / kaseta jest wylacznie radio /cd ... a radio przeciez jest
Widze, ze najwiecej pytan i zastrzezen maja osoby niezainteresowane zakupem |
|
|
|
|
bartolomeo
night rider
Silnik Pumy: 1.4
|
Wysłany: 09-02-2008, 18:11
|
|
|
paolo napisał/a: | Widze, ze najwiecej pytan i zastrzezen maja osoby niezainteresowane zakupem |
tak to już jest z nami |
_________________ Mój zwierzak --> http://klubpumy.pl/viewto...der=asc&start=0
|
|
|
|
|
Waluś
Alfa...?! Yesss.... :-)
|
Wysłany: 09-02-2008, 22:29
|
|
|
"Szanowna loża" zaczęła się wypowiadać... My już tak mamy po prostu. |
|
|
|
|
Murka [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2008, 23:18
|
|
|
Waluś napisał/a: | "Szanowna loża" zaczęła się wypowiadać... My już tak mamy po prostu. |
I oby tak dalej Dzięki temu nic się nie ukryje, a każdy sprzedawca musi drżeć przed weryfikacją Forumowiczów
PS A wracając do tematu... Skoro Puma z Piekar przepadła, a sporo Forumowiczów pochodzi z Poznania, chciałam zapytać o nową okazję
http://moto.allegro.pl/it...lf_okazja_.html
Może znany Wam jest ten samochód |
|
|
|
|
Gaydek
admin
|
|
|
|
|
Murka [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2008, 23:49
|
|
|
Gaydek mnie też udało się znaleźć owego Klubowicza. Widzę, że jak każdy z Was, zajmował się w jakimś tam stopniu swoim kotkiem. Zachęcający jest rocznik, przebieg i to, że Superwisior pilnował co i kiedy należy wymienić.
Jednak piszesz o zaślepce... Jakbym jeszcze wiedziała gdzie patrzeć Tzn. wiem gdzie są poduszki, ale nie wiem jak wygląda owa zaślepka. Porównuję sobie z rocznikiem 97, ale nie widzę różnicy Czy chodzi o to, że znaczek na kierownicy jest jakby wypukły? O czy może świadczyć jej istnienie Czyżby musiała zostać użyta?
PS Nie wiem jak Wam dziękować za te uwagi |
|
|
|
|
Gaydek
admin
|
Wysłany: 11-02-2008, 00:06
|
|
|
Murka napisał/a: | Jednak piszesz o zaślepce... Jakbym jeszcze wiedziała gdzie patrzeć Tzn. wiem gdzie są poduszki, ale nie wiem jak wygląda owa zaślepka. Porównuję sobie z rocznikiem 97, ale nie widzę różnicy Czy chodzi o to, że znaczek na kierownicy jest jakby wypukły? |
http://klubpumy.pl/viewtopic.php?p=49902#49902
Murka napisał/a: | O czy może świadczyć jej istnienie Czyżby musiała zostać użyta? |
Zadzwoń do właściciela i zapytaj, może powie prawdę . |
|
|
|
|
Boogie
adm
|
Wysłany: 11-02-2008, 00:26
|
|
|
Tylko w sumie znaczek można sobie dolepić |
_________________ Admin jest jak pogoda - trzeba zaakceptować, bo nic nie możesz zrobić, aby go zmienić
|
|
|
|
|
|