szukam kociaka |
Autor |
Wiadomość |
adameczek [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2008, 20:55 szukam kociaka
|
|
|
Jestem tu nowy wiec na poczatku chcialbym sie ze wszystkimi przywitac Na imie mam Adam. Widze ze paru z was chce sprzedac pumke a tak sie sklada ze ja wlasnie szukam swojego kociaka. Interesuje mnie Pumka 1.7 byle nie czerwona.
Jak myslicie ile powiniem licyc na rok 1998 z klima?? czy ceny z allegro na poziomie 12-13 tys sa realne ?/ czy trzeba wiecej liczyc? a moze lepiej szukac na zachodzie? Prosze o pomoc bo zabardzo sie nie znam z uwagi na to ze to bedzie moj pierwszy samochodzik. Pozdrawiam |
|
|
|
|
bartolomeo
night rider
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
|
Wysłany: 08-01-2008, 22:36
|
|
|
adameczek napisał/a: | Jak myslicie ile powiniem licyc na rok 1998 z klima?? czy ceny z allegro na poziomie 12-13 tys sa realne ?/ czy trzeba wiecej liczyc? |
cena jest adekwatna do stanu technicznego Pumy. Bardzo łatwo jest wpaść w bagno o czym przekonało się już kilku klubowoczów. Pumy szukaj długo i nie napalaj się na jakieś okazje cenowe, bo za dobrą Pume musisz zapłacić dobrą cene, ale uwierz, opłaca się.
Nie wiem w jakich granicach, jeśli kilka Pum zobaczysz to zorientujesz sie ile jest wart dobry egzemplarz a ile wrak.
adameczek napisał/a: | a moze lepiej szukac na zachodzie |
Jeśli masz takie możliwości to jak najbardziej. Postaraj się znaleźć nie tylko Pume w dobrym stanie technicznym ale szukaj Pumy pod względem wyposażenia, ale nie tylko klima, cd itp. Chodzi mi tutaj o fajne fele, obniżone zawieszenie... Bo prędzej czy później te rzeczy będziesz chciał wymienić a są to drogie zabawki. Oczywiście taka Puma może mieć tak jak napisałem swoją cene, ale warto bo Pume kupuje się z sercem
Jednym słowem nie napalaj się od razu, ale szukaj szukaj a zobaczysz że warto było poczekać. Nie którzy tutaj szukali Pumy pół roku ale teraz są zachwyceni. |
_________________ Mój zwierzak --> http://klubpumy.pl/viewto...der=asc&start=0
|
|
|
|
|
adameczek [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2008, 22:51
|
|
|
Nie napalam sie. Samchodu szukam juz od pazdziernika. Najpierw byl Golf IV w dieslu potem Alfa147 tez w dieslu ale wkoncu doszedlem ze porwalem sie z motyka na slonce. Z tydzien temu natknolem sie na Pumke, znalazlem wasze forum i od 3ech dni tylko tu siedze. Jak sie domyslasz zachorowalem na ten samochod ma on cos w sobie, dusze podobnie jak alfa z tym ze na Pume mnie stac. Po tak dlugim okresie poszukiwan chce miec wkoncu swoje 4y kola. Najchetniej bym wziol ktoras z dobrych rak forumowicza. Wkazdym razie jestem pewien ze to samochod idealny dla mnie |
|
|
|
|
TomCat
FORD COUGAR
|
Wysłany: 08-01-2008, 23:01
|
|
|
no a z drugiej strony to uważaj na te sprowadzane pumki, np właśnie z allegro... Sam niedawno szukałem dla siebie auta z kimś kto się na tym zna ( bo ja jeszcze średnio) i powiem że handlarze czasem ściemniają i możesz się naciąc. W segmencie tych tańszych aut jest chyba taka tendencja troche żeby ściągnąć z zachodu jak najtańsze auto, w miarę odpicować i sprzedać za ładną kasę żeby jak najwięcej zarobić. Więc poprostu trzeba patrzeć i szukać. Sam widziałem sporo właśnie takich aut - wyglądało cudnie, napalałem się ostro a potem gość z którym jeździłem pokazywał mi co jest nie tak...Książką się aż tak bardzo nie sugeruj - autko miało mieć 130tyś przebiegu, kierownica wytarta że druty wyłaziły, gum na pedałach nie było a siedzienia pod pokrowcami miały powycierane dziury. No ale książka jest i w książce ma 130 - też było sporo takich. Dobrze jechać za granicę i tam szukac z kimś kto ma o tym jakieś pojęcie ; najlepiej od osób prywatnych bo te "autohausy" też czasem podobno ściemniają. Możesz też kupić w PL od kogoś kto np sprowadził ją dla siebie ( jak tak zrobiłem) albo cierpliwie szukać wśród sprowadzonych...
Tyle z moich "doświadczeń"
pozdrawiam |
|
|
|
|
adameczek [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2008, 23:48
|
|
|
No wlasnie problem w tym ze sam za bardzo sie nie znam. Wiem na ze trzeba zwracac uwage na fotele pedaly i kierownice ale wciaz jestem laikiemi boje sie naciac. Mam goscia ktory bedzie szukac Pumki w Holandii ale i tak sprobuje w na wlasna reke w Polsce. Jakby ktos widzial cos godnego uwagi w okolicach slaska i dolnego slaska ewentualnie Lodz Krakow Warszawa to bylbym wdzieczny. Jeden z Forumowiczow ma fajna Pume 98r. 95 tys km ale za 15 tys zl no i w Koszalinie a to odemnie ponad 8h jazdy ;/ |
|
|
|
|
chapter322
Rok prod. Pumy: 1999
|
|
|
|
|
Snaco
&Sadzik C4 VTS
|
Wysłany: 09-01-2008, 08:24
|
|
|
chapter322, przeciez kolega napisal wyraznie ze szuka 1,7 ... |
|
|
|
|
adrianus
|
Wysłany: 09-01-2008, 10:55 Re: szukam kociaka
|
|
|
adameczek napisał/a: | Jak myslicie ile powiniem licyc na rok 1998 z klima?? czy ceny z allegro na poziomie 12-13 tys sa realne ? |
słuchaj można trafić - ale za tą kaskę to raczej niezarejestrowane albo po jakimś dzwonie - ja jak szukałem to kwestia była taka że za 12- 13 tysi były naprawdę straszne fury - szpachla nakładana w kilogramach ale możesz trafić jak taki handlarz zakupi pumke z obtarciami za 1500 euro to możesz liczyć że za te 10 - 12 tysi będziesz miał Pumę - w krakowie była niedawno piękna 1.4 czarna - którą z sercem polecę - sprawdzę czy stoi jeszcze - ja ją miałem brać za 14 tysi niecałe ale znalazłem 1.7 - i brykam
jak będziesz miał coś na oku w Krakowie to daj znak podjadę i obczaję - silnik jak silnik ale sprawdzę co i jak klepane - i jaki stan pozdrówka i powodzenia w polowaniu - ja polowałem 3-4 miesiecy |
|
|
adameczek [Usunięty]
|
|
|
|
|
Danae
|
Wysłany: 10-01-2008, 20:50
|
|
|
Full opcja miała jeszcze m.in. podgrzewaną przednią szybę Poza tym opis zakupiony w salonie ford, a gdzie miałby niby być zakupiony... Na oko wygląda ok, zmieniony wydech, ale na oko to naprawdę mało w samochodzie widać... Przy zakupie pumy zawsze polecam stację diagnostyczną - te wydane 100 zł czasami bardzo się opłaca. |
|
|
|
|
Bartek i Madzia
|
|
|
|
|
helpix
& Ines
Silnik Pumy: 1.7 VCT
|
Wysłany: 11-01-2008, 08:29
|
|
|
Witam
Nowego forumowicza i przyszłego posiadacza pumki
A więc:
Puma nr1.
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3997422
Już samo to że z Poznania, sprzedawana z jakiegoś komisu/salonu powinno dać trochę do myślenia i podejścia z rozsądkiem to tego samochodu. Nie od dziś wiadomo, że Poznań to zagłębie bitych i tym samym cudo twórczo zrobionych samochodów.
Dane o mocy mocno przesadzone, przebieg trochę mały jak na ten rocznik, bardzo skąpo w tym ogłoszeniu z informacjami. Bardzo dobry na podstawie zdjęć stan lakieru, co wskazywałoby na malowanie. Rocznik wiarygodny raczej, nowy budzik już ma
Trzeba pojechać z kimś obeznanym i oczywiście wziąć miernik grubości lakieru...
Puma nr2
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3236084
Pierwsze pytanie, podoba Ci się ten tył
Samochód raczej z org. lakierem poobijany miejscami i wzbogacony o różne dodatki.
Szkoda tego radia które ktoś wyszarpał Rocznik raczej wiarygodny. Ciężko mi na temat tej pumy coś więcej powiedzieć.
Puma nr3
http://moto.allegro.pl/it...ull_opcja_.html
Masz najbliżej do te Pumki, co może być sporym atutem.
Auto ma książce serwisowej prowadzonej do końca, tym się nie sugeruj sztywno ( sa miejsca gdzie można je kupić...) Ogólnie dobre wrażenie, wygląda dobrze, dobry opis więc warto go skonfrontować z rzeczywistością... Masz dwa komplety kół (chyba, bo nie jest jednoznacznie napisane). To Tyle.
Ogólnie to w okolicach każdej z Pumki mieszkają klubowicze, więc można poprosić o zobaczenie auta, żeby nie jeździć na daremno. Wszystkie trzy auta maja mały przebieg jak na swój wiek, warto bardziej się im pod tym kontem przyjrzeć i nie żałuj jak już przedmówcy pisali na diagnostykę przed zakupem - w przypadku tych aut szybko się to zwraca. |
|
|
|
|
fank [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2008, 22:27
|
|
|
w miarę fajną kupisz za ok 15tyś tyle mnie kosztowała i jestem z niej zadowolony no i najważniejsze nie szukaj na siłę łatwo wtopić i marzenie zmieni się w koszmar |
|
|
|
|
adameczek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2008, 15:20
|
|
|
Moje poszukiwania niestety chwilowo zwolniły ponieważ jestem w trakcie sesji ;/ ale za tydzien max 2 tyg ruszaja pełną parą!!!
Odnosnie stacji diagnostycznej nie zamierzam oszczędzać i napewno wykonam go przed kupnem samochodu.
[ Dodano: 12-01-2008, 15:36 ]
helpix, dzieki za opinie.
Odnosnie Pumy nr 1 to pojecia nie mialem ze Poznan to takei "zaglebie" bitych fur. Jesli chodzi o moc to jest to zwykly blad literowka. ktos napisal 152 zamiast 125. Właśnie najgorsze jest to że nie mam nikogo obeznanego ewentualnie w okolicach Częstochowy ktoś by się znalazł.
Puma nr 2. Rzeczywiscie najmniej mi sie podoba ten spoiler beznadziejny i okleiny tez srednie ;/
Puma nr 3. Wydaje mi sie tez najciekawsza opcja. Przy odrobinie wolnego czasu podskcze do Bedzina ja zobaczyć. Cena jest dosc atrakcyjna - 13 tys zl. ale obawiam sie ze to za malo bo wszyscy mowicie ze w dobrym stanie to trzeba dac 15 tys ;/
[ Dodano: 12-01-2008, 15:37 ]
fank napisał/a: | w miarę fajną kupisz za ok 15tyś tyle mnie kosztowała i jestem z niej zadowolony no i najważniejsze nie szukaj na siłę łatwo wtopić i marzenie zmieni się w koszmar |
No ja mam nadzieje bo wiecej nie mam ;/ |
|
|
|
|
fank [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2008, 22:58
|
|
|
u nas sprowadza się sporo aut i tylko te najnowsze opłaca się sprowadzić rozbite tańsze i starsze są najczęściej całe lub po jakiejś drobnej kolizji blacharz lakiernik części robocizna kosztują sporo i nieopłacalna jest naprawa złomu wartego po zrobieniu ok.15tyś |
|
|
|
|
|