obejscie immobilajzera |
Autor |
Wiadomość |
lewadzki [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 12:56 obejscie immobilajzera
|
|
|
mam pytanko jak moge obejsc immobilajzer cvzyli w skrocie usunac go z auta lub odlaczyc . czy jest wogole taka mozliwosc? |
|
|
|
|
zoharek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 14:02
|
|
|
A po co? |
|
|
|
|
lewadzki [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 16:00
|
|
|
chce zamontowac modul dzieki ktoremu bede odpalal pumke na pilote nie muszac byc w aucie , tyklo ze przez immobilajzerek musial by byc kluczyk w stacyjce a to raczej sie nie usmiecha zostawiac auta z kluczykiem w stacyjce na miescie... |
|
|
|
|
zoharek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 16:46
|
|
|
Czyli rozumiem, że będziesz zawsze zostawiał ją na luzie. Chciałbym zobaczyć, jak odpalasz ją na biegu... IMHO bardzo głupi pomysł. Ale jak chcesz to wymontuj z kluczyka tą pigułkę immobilisera i gdzieś wkomponuj koło stacyjki i się baw, a potem daj znać po jakim czasie zrobiłeś to o czym napisałem wyżej |
|
|
|
|
tomcio
Silnik Pumy: 1.7 VCT
|
Wysłany: 06-01-2008, 17:14
|
|
|
zoharek napisał/a: | Chciałbym zobaczyć, jak odpalasz ją na biegu... IMHO bardzo głupi pomysł. |
Zgadzam sie... Kluczyk wymyslili po pierwsze żeby utrudnić kradzież auta, po drugie zeby kierowca odpalał silnik kiedy siedzi za kierownicą, sprawdzi czy ma włączony luz i wciśnie sprzegło... Ps. puma na jedynce i na dwójce bardzo ładnie idzie do przodu na rozruszniku na wstecznym nie testowałem jeszcze |
_________________ Naprawa laptopów, płyt głównych, urządzeń sieciowych, sprzętu estradowego i studyjnego, telewizorów i monitorów LCD... Poza tym reszta elektroniki po uzgodnieniu
Pumy już nie ma |
|
|
|
|
lewadzki [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 17:17
|
|
|
jest fajna beka jak ludzie ida a samochodzik pusty odpala. no na luzie na luzie ale reczny jest zyleta. no w tym tyg napewno odpada bo wyjezdzam ale moze w weekend sie pobawie jak bede mial sily. |
|
|
|
|
Hadzi [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 17:18
|
|
|
Dajcie lewadzkiemu, spokój! To o czym piszecie to kwestia przyzwyczajenia sie.Raz, drugi bedzie chcial odpalic za biegu by zaszpanować przed laskami, naje sie siary to juz nastepnym razem bedzie zaciagał ręczny! A co do kradziezy to jak mu maja zwinać furaka to zrobią to nawet jak by siebie do niej przybił gwożdziami! Ja sam chcialem miec taki bajer w SC, ale nie zdązylem! |
|
|
|
|
lewadzki [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 17:25
|
|
|
hehe dzieki hadzi. troche przyzwyczajenia juz z Ś.P. mondeo z grudziadza bo tam bylo i troche sie tym bawilo. no ale juz go nie ma |
|
|
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 06-01-2008, 18:16
|
|
|
To jak zlapie ci reczny w zimie?? pomyslales o tym ja nigdy nie zaciagam recznego zawsze na biegu mam auto. Druga sprawa jak masz auto na biegu to jak cie ktos lekko puknie to zawsze puma troche odjedzie a na recznym bedzie stala jak glaz i straty beda wieksze. Pomysl jest z gatnku bajer. |
_________________ 160KM & 375NM by DURASOFT
|
|
|
|
|
lewadzki [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 20:10
|
|
|
nie no ja nie mowie ze zawsze bede go zostawial na luzie... to chodzi bardziej o jakies wypady na bulwar czy starowka taki bajer jak to powiedziales i lansik heheh |
|
|
|
|
TomCat
FORD COUGAR
|
Wysłany: 06-01-2008, 22:30
|
|
|
niewrobny pomysł jak dla mnie bo rezygnujesz z immobilajzera. No a nawet jeżeli takie "odpalanie" ma zabezpieczenia w stylu antyscanning czy zmienne kody to przecież to nie wystarczy jako jedyne zabezpieczenie samochodu. Ostatnio przy kościele zdarzyło mi się otworzyć inne auto z mojego pilota z alarmu.No i wyobraź sobie sytuację kiedy jesteś 20m od auta, odpalasz go i ktoś to wykorzystuje.No i ostatnia rzecz - po co?
Ja tak to widzę ale przyznaję że nie jestem za bardzo obeznany w sprawie odpalania na odległość. |
|
|
|
|
Danae
|
Wysłany: 07-01-2008, 23:36
|
|
|
Mamy taki alarm - tylko pamiętaj, że musisz wyprowadzić czujnik od oleju (przynajmniej u nas tak było) co nie okazało się proste, i dopiero zrobili nam to mechanicy. A immobi możesz "całkiem wywalić" nie musisz obchodzić. Kwestię wad i zalet takiego rozwiązania pozostawiam |
_________________ https://rod-nekla.pl/ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|