Przesunięty przez: Gaydek 26-09-2008, 14:04 |
nowa tapicerka |
Autor |
Wiadomość |
Hadzi [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2007, 18:37 nowa tapicerka
|
|
|
Tak wiec zaczelem walczyc z tapicerka w Pumie. Zaznaczam ze jeli nie wyjdzie to bede zmuszony albo dac to tapicerowi samochodowemu, albo kupic fotel kierowcy.
zaczelem od fotela kierowcy gdyz ma jak widac na fotkach straszna tapicerke. Zdjelem z niego ja, porozpruwam szwy i bede mial gotowe szablony (sliczna24 - dzieki za pomysl ). bede odrazu robil tapicerke na fotel pasazera uwzgledniajac pewne rzeczy jak np otwor na skladanie fotela i inne szycie przy pokretle regulacji oparcia.
jestem przerażony, bo juz widze ze mozy byc ciezko z szyciem - nie wiem czy maszyna sobie poradzi. samo sciagniecie tapicerki wymagalo kombinowania.
trzymajcie kciuki!
oto kilka fotek:
Było tak:
fotel po zdjeciu pokrowca
to co na czerwono zaznaczone to takie plastikowe zakladki - zaczepy, jak widac trzeba bylo poodkrecac conieco
tu strzałka zaznaczylem wredne druty ktore sa wpuszczone w gabke/pianke i skomplikowaly troche robote. nie mam pojecia jak to nalezy prawidlowo zdemontowac ale jakos poradzilem sobie - uzylem sily przy montarzu bedzie trzeba tez pokombinowac :
na zielono zaznaczylem miejsce gdzie tapicerka jest pod pokretlem i trzeba je zdemontowac, zas na czerwono takie gumy - w siedzisku sa te nieszczesne druty - to taki zabieg by tapicerka w kubelku przylegala do gabki/pianki:
prawie zdjeta tapicerka z oparcia fotela:
zostało jeszcze zdlecie z tego uchwytu do skladania oparcia i tych plastikow gdzie wchodzi zaglowek:
te plastiki gdzie wchodzi zaglowek mozna wyjac, wystarczy wlozyc lapke w szpare ( na nastepnym zdjeciu) i scisanc i po sprawie
Na bieżąco bede informowal o postepie projektu
pozdro |
Ostatnio zmieniony przez Boogie 29-07-2007, 14:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Waluś
Alfa...?! Yesss.... :-)
|
Wysłany: 26-07-2007, 19:21
|
|
|
No Hadzi widać, że masz nowy pomysł na zmiany w pumexie... Pochwal się jaka tapicera Ci się "wyśniła" |
|
|
|
|
Pusia
Silnik Pumy: 1.6
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: India Yellow
|
Wysłany: 26-07-2007, 19:50
|
|
|
Hadzi, brawo !
Ja bym się bała tak wszystko rozpaprać
Pytanie, jak to potem złożyć? |
|
|
Snaco
&Sadzik C4 VTS
|
Wysłany: 26-07-2007, 20:32
|
|
|
Czekamy na kolejne foty z projektu. Szacunek |
|
|
|
|
Hadzi [Usunięty]
|
Wysłany: 27-07-2007, 09:11
|
|
|
Waluś, jesli nie dostane takiej samej tapicerki (bee pytam np w ASO lub gdziekolwiek) to bede cala zmienial razem z boczkami i zagłówkami. Dzis jade rozejrzeć sie w Starogardzie Gd za materialem. |
|
|
|
|
Gaydek
admin
|
Wysłany: 27-07-2007, 09:14
|
|
|
Hardcore'owy projekt, ale trzymam kciuki za sukces . Polecam - tak jak piszesz - wymienić całą tapicerkę. Pytaj o alcantarę, lepszego materiału nie znajdziesz. W B-cy mają alcantarę, ale na zamówienie. |
|
|
|
|
BatThumb
I'm BatThumb...
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: Amparo Blue
|
Wysłany: 27-07-2007, 09:18
|
|
|
Hadzi, szacuneczek. Trzymam kciuki, żeby ci się udało wszystko pozszywać i poskładać tak jak to sobie wymarzyłeś |
|
|
|
|
Opoya
Szarak ST225
|
Wysłany: 27-07-2007, 12:07
|
|
|
Hmmm.... alcantara byłaby super... Hadzi, jeśli możesz to zdecyduj się na nią. |
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
|
|
|
|
|
Hadzi [Usunięty]
|
Wysłany: 27-07-2007, 20:23
|
|
|
Dzieki za mile slowa, ale... alcantara jest droga i to cholernie droga! Bylem dzis w ASO Forda i cena tapicerki fylko samego fotela kierowcy jest (przynajmniej dla mnie) przygniatajaca. Zas w sklepie z pasmanteria material obiciowy sprzedawczyni wyliczyla mi na okolo 200zl wiec hcyba tapicerka bedzie ciemno (jeszcze nie wiem dokladnie jak) - kremowa |
|
|
|
|
helpix
& Ines
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
|
Wysłany: 29-07-2007, 11:20
|
|
|
Hadzi widze, że podkasałeś rękawy i wziąłeś się za pumkę, pełen podziw...
mi ostatnio nic się nie chce dłubać, jakiś letarg mam
Pochwal się choćby samymi próbkami materiału, bo pewnie wszyscy czekają z niecierpliwością na jakiekolwiek zdjęcia |
|
|
|
|
Hadzi [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2007, 20:10
|
|
|
helpix, niestety brak kasy mnie spowalnia w dzialaniu i nie mam nawet fotek probek tych materialow, ale czekam do mojej wyplaty i wtedy zobaczymy jak sie sprawa ruszy
[ Dodano: 29-07-2007, 21:11 ]
ps jest bardzo zle finansowo |
|
|
|
|
Passenger
|
|
|
|
|
Hadzi [Usunięty]
|
Wysłany: 07-08-2007, 11:46
|
|
|
tapicerka juz zamowiona i bedzie w przyszlym tyg. ( a moze juz w piatek )
kolory to: jasne bordo - w miejsce boczkow tylnich i na drzwiach oraz zamiast ten niebiesko-szarej kraty w fotelach, a reszta to materiał bardzo zblizony do tego ciemnego oryginalnego |
|
|
|
|
Darpomorza23 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-08-2007, 13:08
|
|
|
Hadzi trzymam kciuki za twój projekt.
|