hejka......
mam male pytanko... mianowicie spotkal sie juz ktos z was z taka dolegliwoscia w pumce tzn czasami (nie zawsze i nie zaleznie od pogody) przy odpalaniu pumki wszystkie wskazowki jednoczesnie leca na maxa i wracaja na zero po czym restartuje sie licznik tzw chyba dzienny i cd tzn jak lecial kawalek nr 15 to po tym restarcie leci kawalek nr 1.
Mial juz ktos cos takiego i wie ewentualnie co z tym zrobic? Z gory dzieki.
Pusia
Silnik Pumy: 1.6
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: India Yellow
Wysłany: 24-04-2007, 13:15
Wiesz, miałam podobnie, jak mi mechanik zapomniał dokręcić jakiejś śrubki, z której iskry leciały. To jest po lewej stronie (bliżej środka) jak zaglądasz pod maskę, nie wiem, co to za śruba, ale może i u Ciebie jest niedokręcona.
Prawdopodobnie ma to jakiś związek z akumulateorem, ale niech się wypowiedzą mądrzejsi ode mnie.
Wysłany: 26-04-2007, 10:34
Dzieki pusia za szybka odpowiedz niestety to chyba nie to bo wszystie srubki jakie zlokalizowalam byly dokrecone...pech...zobaczymy moze mi sie w koncu uda to zlokalizowac co sie zepsulo. Pozdrawiam pa
Być może jest to wina jakiegoś kabla, który ma przetartą izolację, nie na tyle istotnego by wywalać bezpiecznik(i), tylko by wprowadzać zegary w tryb serwisowy. Jeśli tak jest, to ciężko będzie to zlokalizować...
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 29-04-2007, 11:16
Cześć sprawdź akumulator. Ja dwa tygodnie temu miałem to samo w Focusie. Wskazówki wychylały się na max i potem powracały, wszystko się resetowało. U mnie winny był akumulator. Żeby sprawdzić wstawiłem inny. Wszystko było ok więc kupiłem nowy aku i teraz wszytko jest cacy.
_________________ BMW M5, BMW X6, BMW 750iL Driver...
BMW 330xi Touring M-Technic dla wygody
Coś do zabawy... jakieś AMG...
Wiolka [Usunięty]
Wysłany: 30-04-2007, 11:35
dzieki za podpowiedzi jak tylko znajde "chwilke" to zaraz zabieram sie do sprawdzenia tego malego felerku... no dobra poprosze meza o to pozdrawiam i przesylam buziaki ...hejka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum