Przesunięty przez: Gaydek 01-04-2007, 08:51 |
Co was w Pumkach irytuje (drażni) |
Autor |
Wiadomość |
Opoya
Szarak ST225
|
Wysłany: 04-04-2007, 11:35
|
|
|
Paweł, obowiązku czytania nie ma. |
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
|
|
|
|
|
sadzik84
Rok prod. Pumy: 2000
|
Wysłany: 04-04-2007, 13:57
|
|
|
Mnie też drażni wiele rzeczy w moim aucie. Wszystkie zostały wymienione powyżej więc nie bedę sie powtarzała, ale z dnia na dzień kocham ją coraz bardziej i nigdy jej nie sprzedam! Męczy mnie trochę fakt, że czuję każdą bydgoską dziurę i studzienkę, ale to wina mojego sportowego zawieszenia. Niedługo każdą bydgoską nierównośc będę znała na pamięć więc nic mnie nie zaskoczy. |
|
|
|
|
Hadzi [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2007, 16:01
|
|
|
Aniu, ja moim sejkiem tez znalem wszystkie "dziury" w okolicy , ale... na kazda wiosne musialem uczyc sie nowych |
|
|
|
|
SKUTER81
SKUTER
Rok prod. Pumy: 1997
|
Wysłany: 09-04-2007, 14:09
|
|
|
troszkę przesadzacie z tymi wadami...
-skrzynia 6?w 1997 r chyba rzadne auto nie miało skrzyni 6-ja jeżdże czasem skrzynią 6 w golfie 5 i co i nic to tak jak w przeżutki w rowerze-kto ma więcej ten lepszy
-większa moc? mocy nigdy za wiele ale po co?.....byłoby jeszcze więcej bitych pum-125 wystarczy...i tak pewnie nie potrafimy tego wykorzystać!!!!!
-waga-1000kg to dużo?, dzis nowe auta ważą po 1300kg i maja 105-115 koni(golf corolla, focus)bo tyle w nich bajerów,a stary polo lekki-hm... jak tam nawet blacha zamiast tapicerki i jakie wyposażenie-zerowe-kupcie gokarda jak chciecie lekkii pojazd......
-awaryjność- trochę sie psuje ale autka mają blisko 10 lat więc-hamulce rozrząd, sprzęglo,zawieszenie-bo twarde i dziury na drodze, czasem elektryka..jak kto dba tak ma!!
-składak z innych fordów-może to wada ale i zaleta-tak pisali producenci-łatwość serwisu i cześci z innych fordów
-naj. wada to chyba hamulce ale mowicie że słaby silnik wię chyba nie ma problemu....
JA KOCHAM MOJA PUMKE, CIĘŻKO NA NIĄ PRACOWAŁEM I PRACUJĘ BO CIĄGLE COŚ WYMIENIAM (CHCE JA NA MAXA DOPROWADZĆ DO STANU SALONOWEGO , BEZ TUNINGU) I NIGDY JEJ NIE SPRZEDAM BO ZA ROK BEDĄ PONIŻEJ 10TYS ZŁ WARTE A TO SIĘ JUŻ NIE OPŁACA!!!
I JESZCZE JEDNO PUMKA JEST JUZ KULTOWA-TYLKO 17tys.szt.(tyle to naklepią 206 za pare dni albo punto) NA ŚWIECIE-Z CZEGO POŁOWA TO 1.7 I JEST ICH CORAZ MNIEJ W B.DOBRYM STANIE WIĘC MOŻE KIEDYŚ CENA WZROŚNIE |
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 09-04-2007, 14:15
|
|
|
SKUTER81 napisał/a: | I JESZCZE JEDNO PUMKA JEST JUZ KULTOWA-TYLKO 17tys.szt.(tyle to naklepią 206 za pare dni albo punto) NA ŚWIECIE-Z CZEGO POŁOWA TO 1.7 I JEST ICH CORAZ MNIEJ W B.DOBRYM STANIE WIĘC MOŻE KIEDYŚ CENA WZROŚNIE | Pum wyklepali prawie 100tys jak pisal kiedy Gaydek |
_________________ 160KM & 375NM by DURASOFT
|
|
|
|
|
bartolomeo
night rider
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
|
Wysłany: 09-04-2007, 16:57
|
|
|
SKUTER81 napisał/a: | -składak z innych fordów-może to wada ale i zaleta-tak pisali producenci-łatwość serwisu i cześci z innych fordów
-naj. wada to chyba hamulce ale mowicie że słaby silnik wię chyba nie ma problemu.... |
hmmm że składak to można się kłucić, jest ciężko z częściami zamiennymi.. można z fiesty ale nie wszystko pasuje, a silniki wcale nie są słabe, mam 1,4 i gdy chce kogoś wyprzedzić to redukcja i gaz (w końcu to 90 koni w lekkim samochodziku), więc 1,7 mając 125 koni nie ma żadnego problemu. Autostrada i jazdy powyżej 200 to inna bajka. Auto jest za wysokie, za lekkie i nie stabilne przy wiatrach przy takich prędkościach. Już jadąc 160 szarpie kierownicą jak wieje. To małe autko z 97 roku bo wtedy zaczęli go robić, więc w tamtych czasach ta moc to był poower. Każdy może powiedzieć że chce więcej mocy, to niech sobie kupią mocniejsze samochody --> M3, S3. Osobiście też chciałbym więcej kucy ale mam w końcu 1,4 więc jak na tą pojemność to i tak jest frajda z jazdy.
SKUTER81 napisał/a: | JA KOCHAM MOJA PUMKE, CIĘŻKO NA NIĄ PRACOWAŁEM I PRACUJĘ BO CIĄGLE COŚ WYMIENIAM (CHCE JA NA MAXA DOPROWADZĆ DO STANU SALONOWEGO , BEZ TUNINGU) I NIGDY JEJ NIE SPRZEDAM BO ZA ROK BEDĄ PONIŻEJ 10TYS ZŁ WARTE A TO SIĘ JUŻ NIE OPŁACA!!! |
Ja też Kocham swoje autko ale myśle że 10 tysięcy nie będzie kosztować. Oczywiście teraz są Pumy za 13 tysięcy ale w jakim stanie?? koszmarnym, że żal patrzeć. Dobra Puma zawsze będzie w cenie (przynajmniej jeszcze przez 2-3 lata).
To są autka dla koneserów, dla zwykłych śmiertelników są Tigry nie obrazając www.tigra-team.pl |
_________________ Mój zwierzak --> http://klubpumy.pl/viewto...der=asc&start=0
|
|
|
|
|
Stani777
Rok prod. Pumy: 1997
|
Wysłany: 09-04-2007, 17:20
|
|
|
Zgadzam się z Waszymj poglądami |
|
|
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 09-04-2007, 19:34
|
|
|
bartolomeo napisał/a: | Autostrada i jazdy powyżej 200 to inna bajka. Auto jest za wysokie, za lekkie i nie stabilne przy wiatrach przy takich prędkościach. Już jadąc 160 szarpie kierownicą jak wieje. | Proponowal bym sprawdizc zawieszenie puma nie jest za wysoka. Wiec nawet przy 200 wiatr jej nie bedzie zdmuchiwal. A do tego jej masa ponad 1tona. |
|
|
|
|
|
Pusia
Silnik Pumy: 1.6
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: India Yellow
|
Wysłany: 17-04-2007, 21:24
|
|
|
skuter81 napisał/a: | NIGDY JEJ NIE SPRZEDAM BO ZA ROK BEDĄ PONIŻEJ 10TYS ZŁ WARTE A TO SIĘ JUŻ NIE OPŁACA |
dokładnie!
moja rok temu była wyceniona przez Allianz na 28500 zł. a w tym roku ... 20500 zł. ! Szok !
Dlatego wkładam w nią co się da (każdy grosz), by była piękniejsza, bo nie mam zamiaru jej sprzedać. Teraz tylko bym na niej straciła. |
|
|
Natali
|
Wysłany: 18-04-2007, 00:42
|
|
|
Najbardziej denerwująca jest zmiana przednich żarówek nie wiem, co za pajac to wymyślił
Jakiś pech trzecia spalona w przeciągu miesiąca |
_________________ POPRZEDNIO FORD PUMA 1.4 1999r
Nastepne..RENAULT MEGANE CABRIO 1.9 DCI 2006r
Obecnie Renaut Megane IIsport 2.0T |
|
|
|
|
Snaco
&Sadzik C4 VTS
|
Wysłany: 18-04-2007, 07:27
|
|
|
to akurat to pikuś!. W moim poprzednim samochodzie zmiana żarówek to była trudność. Dobrze że nie mam typowo budowlano-rolniczych dłoni inaczej musiałbym jezdzic do serwisu. A w Pumie odkrecasz grill wyjmujesz, lampe, zmieniasz zarowke i juz po krzyku.... (4 śrubki trzeba odkrecic przy calej operacji)
a co do sprzedaży auta.....mam tak samo..... ja juz w momencie zakupu wiedzialem ze nie bede jej sprzedawal. Moja jest 97' wiec juz na starcie kosztowała mniej niz Pusi . Wiec za rok wezme za nia 6-7 tyś? za takie porzadne auto? zostawie je sobie i bede traktował jako hobby. Jesli zajdzie potrzeba kupna wiekszego samochodu to będe mial dwa samochody..... |
|
|
|
|
Natali
|
Wysłany: 22-04-2007, 01:40
|
|
|
W moim poprzednim było jeszcze gorzej niż w pumie
Mam jeszcze postojową do wymiany mogę liczyć na pomoc |
_________________ POPRZEDNIO FORD PUMA 1.4 1999r
Nastepne..RENAULT MEGANE CABRIO 1.9 DCI 2006r
Obecnie Renaut Megane IIsport 2.0T |
|
|
|
|
Opoya
Szarak ST225
|
Wysłany: 22-04-2007, 11:57
|
|
|
Postojówkę z przodu, czy z tyłu? |
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
|
|
|
|
|
Hadzi [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2007, 19:47
|
|
|
Natali napisał/a: | W moim poprzednim było jeszcze gorzej niż w pumie
Mam jeszcze postojową do wymiany mogę liczyć na pomoc |
dla mnie obojetnie czy z przodu czy z tylu! chetnie Ci pomoge! wiele osob mi pomoglo, wiec i ja chce pomoc |
|
|
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 22-04-2007, 21:58
|
|
|
Po dzisiejszym spocie zaczyna mnie draznic zawieszenie w pumie czemu one jest takie miekie?? nie mogli seryjnie montowac gwintu |
|
|
|
|
|
|