Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 10-03-2015, 15:14
Przy jakiej temperaturze powinien włączyć się 1 bieg wiatraka w Pumie 1.4 bez klimy? Wskazówka doszła do połowy a wentylator nic Poza tym w korku temperatura szybko się zbliża do czerwonego pola zaś spod konsoli leci trochę ciepłe powietrze. W normalnym ruchu temperatura równo w środku skali. Myślę o rezystorze , ale u mnie poza wtyczką do wentylatora nic nie ma. Jakieś pomysły?
Rezystor pierwszego biegu masz na pewno - jest umiejscowiony w plastikowej obudowie która trzyma wentylator. Patrząc z góry jest on po prawej stronie na samym dole.
_________________ Naprawa laptopów, płyt głównych, urządzeń sieciowych, sprzętu estradowego i studyjnego, telewizorów i monitorów LCD... Poza tym reszta elektroniki po uzgodnieniu
Pumy już nie ma
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 10-03-2015, 20:09
Dzięki ,ale dziś dokładnie się przyglądałem, jutro obadam kota jeszcze raz. Jednak kiedy powinien ruszyć 1 bieg wentylatora, przy jakiej temperaturze? Jak nie to magicy ech...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum