Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 03-10-2012, 20:11 chlapacze po raz kolejny
Wiem, ze jest juz kilka tematow na ten temat ale nie chcialem odgrzewac kotleta sprzed kilku lat. Robie generalna konserwacje podwozia i przy okazji chcialem zalozyc chlapacze z przodu. Z tylu jest plastikowy zderzak wiec zakladal nie bede ale z przodu ochronia troche progi.
Nie chce zakladac zamiennikow - dzwonilem do ASO i maja oryginaly za 150zl/komplet przod. Wiem, ze niektorzy z was maja je zalozone. W jednym temacie jest nawet ich zdjecie ale widoczne z daleka. Czy moglby ktos z wlascicieli oryginalnych chlapaczy przednich zamiescic zdjecie jak sie prezentuja na samochodzie?
Bede wdzieczny bo w ASO zdjecia nie maja a zeby zamowic to musze wplacic zaliczke...
[ Dodano: 04-11-2012, 15:40 ]
Jako, ze jestem jedynym wlascicielem oryginalnych chlapaczy do Pumy (lub nikomu z wlascicieli nie chcialo sie pofatygowac i umiescic zdjecie na forum), zamieszczam dla potomnych jak to wyglada. Cena 140zl w ASO, tylko na zamowienie, w ASO WIKAR w Krakowie podobno zmawiali to po raz pierwszy.
Plusy:
- nie ma takiego syfu na progach i drzwiarz przy brzydkiej pogodzie (nie testowane jeszcze w zimie)
- chroni troche przed warunkami sprzyjajacymi rdzewieniu (glowny powod zalozenia)
- wyglad wg mnie ani na plus ani na minus, a ze uwazam ze chlapacze ogolnie szpeca samochod, to dla mnie to duza zaleta.
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Radiant Red
Wysłany: 28-08-2013, 13:45
Też kupiłem niedawno chlapacze na przód do swojej Pumy. Cena: 50 zł plus wysyłka za nowe, oryginalne chlapacze fordowskie wraz z zestawem montażowym oraz instrukcją montażu, fabrycznie zapakowane, dopasowane do Pumy. Kupiłem od tego użytkownika: http://allegro.pl/listing...?us_id=13655563 Polecam go z czystym sumieniem. W serwisie za takie chlapacze na przód wołają sobie 120 zł (cena po rabacie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum