Przesunięty przez: Gaydek 25-12-2006, 18:55 |
centralny zamek, podwójne ryglowanie, fabryczny alarm |
Autor |
Wiadomość |
lewadzki [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2011, 14:41
|
|
|
yyy chyba zamykałem z tego co pamiętam, ale może się myle |
|
|
|
|
Zahariash [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2011, 17:06
|
|
|
Otwierałeś, bo pamiętam co mi wtedy przyszło do głowy. Przestraszyłem się, że byle koleś na ulicy, z innej Pumy, może mi wejść do auta |
|
|
|
|
Misiek1976
Czarna Wyścigówka
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Kolor Pumy: Panther Black
|
Wysłany: 29-06-2011, 17:33
|
|
|
Ja miałem taki przypadek,że zostawiłem kluczyki w rynience wokół bagażnika i pomógł mi nasz kolega drrago.Po prostu otworzył bagażnik swymi kluczykami |
_________________ Wczoraj minęło,
jutro jeszcze nie nadeszło.
Życie jest dzisiaj.
|
|
|
|
|
Zahariash [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2011, 17:39
|
|
|
To jak ty masz Jak zamkniesz bagażnik, to już nie możesz go otworzyć Mi się to też bardzo często zdarza, ale bagażnik otwieram normalnie, kluczyki nie są mi do tego potrzebne. No chyba, że otwierałeś z pilota, tylko sam bagażnik, przy zamkniętym samochodzie. |
|
|
|
|
Misiek1976
Czarna Wyścigówka
|
Wysłany: 29-06-2011, 17:51
|
|
|
nie to jest tak. zamykam i otwieram z pilota,dodatkowo mam założone otwieranie z kabiny,dokładnie z siedzenia kierowcy.W tedy autko miałem otwarte wraz z bagażnikiem i położyłem w to miejsce i klapa poszła na dół i wtedy się z orientowałem co najlepszego zrobiłem
zepsuty mam ten klawisz w,który wkłada się kluczyk,nie wcisnę go tak jak jest normalnie... |
_________________ Wczoraj minęło,
jutro jeszcze nie nadeszło.
Życie jest dzisiaj.
|
|
|
|
|
wytryh
Rok prod. Pumy: 2000
|
Wysłany: 30-10-2011, 20:12
|
|
|
witam, ja akurat mam tylko jeden kluczyk do pumy, i to bez centralnego w pilocie. Czy można kupić taki uniwersalny sterownik c.z. i podłączyć??? Zrobiłem tak w mondeo mk2 i podłączałem się pod przewody idące przy nogach kierowcy. Czy w pumci też tak można??? |
|
|
|
|
kolargol
|
Wysłany: 31-10-2011, 10:51
|
|
|
można bez problemu |
_________________ |
|
|
|
|
maniek86krk
|
Wysłany: 21-09-2012, 11:40
|
|
|
Chcialbym zmienic pilota ktory jest na podczerwien na radiowego wiem ze musze zmienic centralke moze mi ktos podac oznaczenie tej centralki ? Znalazlem jedna ale ona jest do focusa wiec raczej do pumy nie podejdzie |
|
|
|
|
AOXE
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Moondust Silver
|
Wysłany: 10-02-2013, 13:34
|
|
|
A czy ktos mogł by wrzucić. Jakiś rysunek układu centralnego zamka od czujnika podczerwieni do drzwi? Bo pilot jest sprawny,immobiliser zapala lampke jak to było w gdy probowalem go kodowac na nowo opisem Opoy'i jednak dalej nie dziala. A jak rozmontowałem drzwi to urządzonka centralnego zamku wyglądały w porządku. Stąd wniosek ze to gdzieś po drodze.
Dopiero zaczynam zabawe z takiego typu rzeczami. Więc prosze o jakąś względną wyrozumiałość |
|
|
maniek86krk
|
Wysłany: 19-02-2013, 10:01
|
|
|
Chcialbym wymienic pilota na podczerwien na pilota radiowego wiem ze musze zmienic centralke od centralnego jakie ma miec oznaczenie nowa centralka? Czego mam szukac w jej opisie zeby wiedzeic ze ma pilota radiowego ? |
|
|
|
|
zygiboos
Obecnie: ST220 i Cougar
|
Wysłany: 31-03-2013, 01:44
|
|
|
http://stig.pl/produkty.p...uktu=622&id=227
Kup taki zestaw, będziesz zadowolony. Bardzo łatwo podłczyć bo wszystko jak w fordzie sterowane plusem. 5 kabelkow podłączasz przy nogach kierowcy do odpowiednich kolorów kabli zgodnie z instrukcją i gotowe (razem z bagażnikiem otwieranym). |
|
|
rapart
|
Wysłany: 30-04-2013, 23:36
|
|
|
Niestety i ja muszę się dopisać do tego tematu... Najpierw pytanie - jak wyłączyć fabryczny alarm? Chodzi mi o jego dezaktywację, nie odpięcie wtyczki. Sprawa była dość zaskakująca, ponieważ kiedy chcieliśmy odjechać autem od sprzedawcy, pokazałem lubej, że auto zamyka kluczykiem w lewo. W prawo się już nie dało otworzyć, baterii w pilocie nie było (ich podmiana na nowe nic nie zmieniała). Na "szczęście" w tej sytuacji nie było wkładki zamka w drzwiach pasażera, więc palcami odnalazłem bolec i otworzyłem centralny zamek. Niestety, po otwarciu drzwi włączył się alarm... i ten wyłby cały czas, gdyby nie szybkie znalezienie centrali i wypięcie wtyczki. Fajnie, ale teraz nie mogę zakodować klucza (zgodnie z instrukcją z forum), ani normalnie otworzyć zamkniętego auta...
EDIT:
Akumulator odpięty na noc, pedał hamulca kilka razy w nadziei na "restart" - nic nie zmieniło. Odpiąłem klakson pod boczkiem i nie mam pojęcia, jak to teraz ugryźć... Pilota zakodować nie mogę (nie da się na włączonym alarmie lub wypiętej wtyczce?), zamykanie zamków i otwieranie w dowolnej kolejności niczego nie zmienia... Zawiesił się po prostu. |
|
|
|
|
sharky
Silnik Pumy: 1.4
Kolor Pumy: Radiant Red
|
|
|
|
|
rapart
|
Wysłany: 01-05-2013, 14:39
|
|
|
Na to właśnie wygląda niestety. Wkładki zamka nie ma w ogóle od strony pasażera, więc może tutaj jest jakaś krańcówka i dlatego wyje cały czas? |
_________________ jest: Ford Puma 1.7 VCT 97' - 125 KM
jest: Mazda MX-6 2,5 V6 92' - 168 KM
był: Mitsubishi Colt 2.0 DOHC 92' - 150 KM |
|
|
|
|
Opoya
Szarak ST225
|
Wysłany: 01-05-2013, 15:18
|
|
|
Alarm deaktywuje się od strony pasażera (zamykając i otwierając auto kluczykiem), więc będziesz miał z tym problem, skoro po stronie pasażera Puma nie ma wkładki. |
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
|
|
|
|
|
|