Wysłany: 20-10-2012, 21:45 Kto ma taki bajerancki bajer? :d
Adapter Line In jako zmieniarka i popielniczka zaadaptowana jako podstawka pod odtwarzacz MP4:
[Tych kabli już nie ma - wyciągnąłem je podczas instalacji alarmu z centralnym zamkiem sterowanym z pilota]
Jak to zrobić? Wyjąć popielniczkę, dziurę pozaklejać taśmą klejącą, a na wierzch dać np. matę antypoślizgową. Wygląda estetycznie i jest wygodne - do przełączania utworów nie trzeba podnosić ręki mając opartą ją na siedzeniu pasażera
Nie no, ale wygodne to. Wcześniej woziłem mp4 w tym schowku przed lewarkiem zmiany biegów, ale nie wygodne to było. A takie rozwiązanie jest na prawdę fajne - wygodny dostęp, dobra widoczność i wygląda całkiem OK
Tylko ta gumka - wcześniej miałem czarną, ale pękła. Nie mam innego pomysłu. Najfajniej byłoby zastosować jakiś magnes neodymowy, ale w MP4 praktycznie nie ma metalu.
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 22-10-2012, 11:34
tusia8510 napisał/a:
oj będzie miał co czytać jak wejdzie na forum
Olaboga, raptem dwa dni mnie tu nie było a już tyle gadki o mnie
Tak więc podejmując rękawicę...
Idąc wg pomysłu michna3. To w ogóle wyrzuciłbym popielniczkę i zrobił tam taki schowek - półeczkę. Oczywiście dajemy podświetlenie, z oddzielnym wyłącznikiem. Polecam wywiercić dziurkę z góry, tak aby nie było widać "elementu świecącego".
Wg mojego pomysłu - schowek na MP4.
Wymieniłbym radio na "cieńsze" i szukałbym rameczki pod radio ze schowkiem.
Alternatywnie można by było wstawić podłokietnik pomiędzy siedzeniami. Przydatny bajer do auta, ale stwarza czasem trochę problemu. Nie wprawionym przeszkadza w zapinaniu pasów, ale najgorsze jest to, że ciężko trzymać za kolano pasażerkę mając go .
Podłokietnik w kolorze czarnym z ala'skóry estetycznie wygląda i daje kilka schowków więcej. Trzeba oczywiście podświetlić go. Z podłokietnika tunelem środkowym wypadałoby pociągnąć na stałe jakiś kabel, tak żeby było go nie widać W poprzednim aucie miałem i było ok
Podsumowując. Projekt ciekawy. Nie każdy lubi "oryginalne wszystko"
_________________ Strony internetowe, pozycjonowanie - www.alfakoncept.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum