Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Drukarki i inne urządzenia drukujące
Autor Wiadomość
rafalski69 
1.4 i 1.7

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Pacific Green
  Wysłany: 16-11-2011, 19:53   Drukarki i inne urządzenia drukujące

Od niecałego roku mam sobie drukarkę laserową Epson AcuLaser M1200 czarno białą ( z racji tego że bardzo dużo drukuję tekstu więc taka mi w zupełności wystarcza ). Otóż, niedawno skończył mi się toner i kupiłem uzupełnienie, jednak jego jakoś drukowania jest dużo gorsza jak było to w serii. Teraz do was mam pytanie, może ktoś z was klubowicze ma dostęp do tanich tonerów do drukarek laserowych? ( ale musiały by być sprawdzony jakościowo ) Nie za bardzo mi się uśmiecha kupować na allegro, bo nie wiem na co trafię, tym bardziej że jestem blady w tej dziedzinie :oops: ( chyba że ktoś już ma przetestowaną firmę mającą o tym pojęcie ) Bardzo bym prosił o pomoc, a wiem że są na forum osoby które się w tej dziedzinie specjalizują. Oczywiście temat pozostawiam otwarty na wszelkie sugestie dotyczące sprzętu drukującego itp.

Zahariash
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2011, 21:21   

Ja mam sprzęt Epsona i "niestety" a może właśnie stety, muszę kupować oryginalne materiały eksploatacyjne ( tusze i papier foto ). Dzięki temu nie mogę narzekać na jakość drukowanych fotek, czy drukowanego materiału.
Co prawda, producent "straszy", że w przypadku zastosowania "nieoryginalnych materiałów eksploatacyjnych", drukarka sama wyśle sygnał do producenta o zaistniałym fakcie, jednak nie wiem jak się to ma w praktyce (Podobno sprzęt może zostać nawet zablokowany).
Nawiązując do Twojego pytania, to niestety nie znam jakiś "dobrych" zamienników.

lewadzki
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2011, 22:34   

ale ty jestes zwyrol , bo chyba 90% to i tak na papierze foto drukujesz, wiec u ciebie oryginal musi byc.
p.s. paczka doszla

Odpowiedz do tematu