dziwny dzwięk z okolic poduszki pow. pasażera |
Autor |
Wiadomość |
daro85
Fanatyk Forda Pumy
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
|
Wysłany: 13-02-2010, 14:32 dziwny dzwięk z okolic poduszki pow. pasażera
|
|
|
witam szanownych kolegów i koleżanki. ostatnio usłyszałem dziwny dzwiek dochodzący z okolic poduszki pow. pasażera. dzwięk jest słyszalny w czasie jazdy. tak jakby jakis kawałek metalu hałasował od drgań. Dzwięk jest słyszalny najbardziej po zdjęciu nogi z gazu i przypomina coś w stylu tytytyty. bardzo mnie to wkurza a nie wiem co to jest. może ktoś wie co to jest???? pozdro |
_________________ Auto jest jak prostytutka, bo często się p......li |
|
|
|
|
Pusia
Silnik Pumy: 1.6
Kolor Pumy: India Yellow
|
Wysłany: 13-02-2010, 15:17
|
|
|
Moze w schowku cos Ci lata |
|
|
daro85
Fanatyk Forda Pumy
|
Wysłany: 13-02-2010, 15:36
|
|
|
pierwsze sprawdziłem to miejce i tam wszystko ok. |
|
|
|
|
Maciek
A6 4.2 QUATTRO
|
Wysłany: 13-02-2010, 21:03
|
|
|
więc rozwiązaniem jest nie zdejmować nogi z gazu
Może to nie poduszka, tylko coś masz w filtrze kabinowym, który jest zaraz za nią, dostaniesz się do niego po otwarciu maski, może coś tam wpadło inne pomysły mi do głowy nie przychodzą co to może być, więc jak nie pomoże spróbuj wyciągnąć klapkę poduszki i sprawdzić co tam może metalicznego tytytować, może jakaś złączka miedziana przewodów... |
|
|
|
|
brother [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2010, 21:13
|
|
|
Maciek napisał/a: | spróbuj wyciągnąć klapkę poduszki i sprawdzić co tam może metalicznego tytytować, może jakaś złączka miedziana przewodów... |
..bardzo śmieszne....to niby żart miał być? Pytam bo zapomniałeś dodać uśmieszki.... |
|
|
|
|
Boogie
adm
|
Wysłany: 14-02-2010, 22:04
|
|
|
brother, no możesz wyciągnąć pokrywę poduszki pasażera, jak sie boisz to odłącz akumulator najpierw.
Sprawdź może też filtr kabinowy, bo znajduje się akurat w okolicach poduszki, dostęp od podszybia pod maską. |
_________________ Admin jest jak pogoda - trzeba zaakceptować, bo nic nie możesz zrobić, aby go zmienić
|
|
|
|
|
daro85
Fanatyk Forda Pumy
|
Wysłany: 15-02-2010, 10:46
|
|
|
filtr sprawdziłem zaraz po schowku i tam też wszystko ok. jak zdjąć tą pokrywę poduszki? jak ją potem wsadzę z powrotem? na kleju? |
|
|
|
|
Maciek
A6 4.2 QUATTRO
|
Wysłany: 15-02-2010, 17:01
|
|
|
nie na żaden klej, jak umiejętnie to zrobisz to nic nie połamiesz i nie uszkodzisz połączenia klapki z poduszką. Ja nie wiem jak się ją otwiera, ale w lecie w escorcie sąsiad to robił przed blokiem i podpatrzyłem że taka opcja jest. Ja osobiście pojechałbym z tym do kogoś kto wie ocb. |
|
|
|
|
Boogie
adm
|
Wysłany: 15-02-2010, 18:33
|
|
|
Wystarczy podważyc czymś ostrym. Przykrywka nie ma polączenia z poduszką, jest jedynie polączona paskiem który w czasie wystrzału zatrzyma ten plastik przy desce. |
_________________ Admin jest jak pogoda - trzeba zaakceptować, bo nic nie możesz zrobić, aby go zmienić
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|