ja mam problem mam strasznie brzydkie i jakies pożółkło matowe klosze i się zastanawiam jak je ściągnąc żeby w środku wyczyścić i zewnatrz oczywiście przy okazji skorzystam ze sposobu założyciela tego tematu;
Prezi [Usunięty]
Wysłany: 20-10-2009, 20:48
niestety problem pożółkłego klosza też mnie dopadł. Niestety jest to raczej efekt działania światła UV i to raczej nie powierzchniowy, ale strukturalny więc chyba pozostaje jedynie wymiana, aczkolwiek dalej się łudzę ze jakieś magiczne sposoby podziałają.
mmm, ja tez tak mam z jedną lampą. Niestety wygląda na to, że cały materiał zżółkł, nie tylko powierzchnia zmatowiała a na to lekarstwem jest już tylko wymiana
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 23-10-2009, 20:04
Nomka, czy polerowanie kloszy nic nie pomoże Przypomnij sobie w jakim stanie ja miałem lampy u siebie. To dopiero był woskowo-matowy horror
_________________ Żyjesz po to aby jeździć. Jeździsz po to aby żyć.
Porucznik Gwiezdnej Floty Słód™
Prezi [Usunięty]
Wysłany: 24-10-2009, 05:46
Zmatowienie jest wywołane licznymi rysami i uszkodzeniami powierzchni natomiast pożółkłe lampy to efekt działania słońca więc nie jest tylko powierzchniowy. Niestety wydaje mi się że pozostaje tylko wymiana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum