Cześć. Klimatyzacja w mojej pumce odmówiła posłuszeństwa. Z dnia na dzień po prostu przestała wydalać chłodne powietrze. Nie wiecie co to może być? Ja domyślam się, że może zabrakło czynnika chłodzącego, ale klima przestała tak nagle chłodzić, to może to coś innego? Bezpiecznik jest chyba w porządku, bo świeci się kontrolka włącznika klimatyzacji. Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Ewentualnie doradzcie mi proszę gdzie (W-wa) mam sie udać na diagnozę i ewentualnie uzupełnienie freonu, tak żebym nie dostał palpitacji przy płaceniu rachunku.
Dzięki z góry,
Pzdr
Ostatnio zmieniony przez Opoya 20-08-2006, 23:28, w całości zmieniany 1 raz
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 24-08-2005, 14:50
bezpiecznik !! idz go zobacz, ten sam co od wstecznych świateł, miałem to samo i klima is back ... zobacz czy działają Ci tylnie światła wsteczne !!
pozdrawiam
_________________ powered by 215/40/17 Potenza
booze [Usunięty]
Wysłany: 25-08-2005, 08:12
Dzieki. sprawdzałem i niestety wszystkie światła tylne działają! A szkoda, bo byłoby najprościej wymienić tylko bezpiecznik.
booze [Usunięty]
Wysłany: 26-08-2005, 16:44
Klima naprawiona i łącznie 5 stówek z kieszeni wyleciało. Okazało się że padł jakiś elektromagnes. Podobno to częste zjawisko w fordach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum