Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 19-09-2009, 07:45 Śmierdząca klima
Witam
Ma ktoś może dobry sposób na wyczyszczenie klimy (dezynfekcję) ?? Strasznie śmierdzi mi starą szmatą podczas używania. Czy może pozostaje tylko zgłosić się do fachowca
Nie wierz w zapewnienia producentów "cudownych środków" do czyszczenia klimy... Co najmniej raz w roku warto ją porządnie (czytaj: w wyspecjalizowanym zakładzie) przeczyścić, uzupełnić czynnik chłodzący i odgrzybić...
Warto zainwestować parę PLN i mieć święty spokój do następnego roku.
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 19-09-2009, 15:52
wojteks, w Krakowie za całą akcję biorą koło 120zł. Mnie też to teraz czeka. Trzeba pamiętać, że nie czyszczona i nie odgrzybiana klimatyzacja może prowadzić do bólu głowy i chorób górnych dróg oddechowych. Nie wiem jak w innych autach, ale w Pumie łatwo gromadzą się szczątki liści w nawiewie i podczas rozkładu powodują nieprzyjemny zapach. Poza tym, efektem ubocznym jest nadmierne parowanie szyb.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum