Kto ma pierwszeństwo |
Autor |
Wiadomość |
Snaco
&Sadzik C4 VTS
|
Wysłany: 17-09-2009, 11:11
|
|
|
bartolomeo napisał/a: | Pojazd niebieski ma pierwszeństwo ponieważ: pierwszeństwo ma pojazd z prawej strony chyba że znaki nie stanowią inaczej |
troche sie pogubiles w tej wypowiedzi |
|
|
|
|
Ożdżu
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: Moondust Silver
|
Wysłany: 17-09-2009, 13:20
|
|
|
Wg mnie chodzi tu o przepis mówiący o tym, że należy umożliwić pojazdowi jak najszybsze opuszczenie skrzyżowania, dlatego pierwszeństwo ma niebieski ale to się bardziej do świateł odnosi niż do ustąp. Z drugiej strony niebieski stojąc w tym miejscu nie powoduje jakichś utrudnień w ruchu na drodze głównej więc może stać i może ustąpić czerwonemu. z tego też powodu, w praktyce gdy samochody poruszają się z różną prędkością, są różni kierowcy, ja jednak nie pchał bym się pod czerwonego, bo interpretacja policjanta też może być różna |
|
|
|
|
nomka
&płomyczek
|
Wysłany: 17-09-2009, 15:54
|
|
|
justynka5000, a jakie są prawidłowe odpowiedzi do pozostałych rysunków? Bo teraz mnie to zaczyna ciekawić...
Może całe swoje życie za kółkiem spędzam w nieświadomości istnienia jakiś dziwacznych przepisów |
_________________ Chrysler Crossfire 3.2 V6 |
|
|
|
|
Boogie
adm
|
Wysłany: 17-09-2009, 16:17
|
|
|
W sytuacji A ma chyba tylko pierwszeństwo czerwony, w pozostałych niebieski, chociaż w sytuacji C w takim miejscu chyba nie mozna zawracać |
_________________ Admin jest jak pogoda - trzeba zaakceptować, bo nic nie możesz zrobić, aby go zmienić
|
|
|
|
|
justynka5000
|
|
|
|
|
bartolomeo
night rider
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
|
Wysłany: 17-09-2009, 20:23
|
|
|
Snaco napisał/a: | bartolomeo napisał/a:
Pojazd niebieski ma pierwszeństwo ponieważ: pierwszeństwo ma pojazd z prawej strony chyba że znaki nie stanowią inaczej
troche sie pogubiles w tej wypowiedzi |
Pierwszeństwo ma pojazd niebieski dlatego że: wg ogólnych przepisów pierwszeństwo ma pojazd z prawej strony chyba że znaki nie stanowią inaczej, tutaj pojazd czerwony ma znak ustąp więc znaki stanowią inaczej, więc jedzie niebieski teraz wiadomo o co biegało ?
- biorąc pod uwagę szary pojazd - wtedy czerwony ma pierwszeństwo
można powiedzieć że ruszyć mogą razem |
_________________ Mój zwierzak --> http://klubpumy.pl/viewto...der=asc&start=0
|
|
|
|
|
Speedy
czarna strzala->
Rok prod. Pumy: 2001
|
Wysłany: 18-09-2009, 08:42
|
|
|
bartolomeo, a dla mnie to nie jest jasne...
Wg mnie powinien jechać pierwszy czerwony, dlaczego? Sprawa wydaje się prosta i jasna... Niebieskie ma go po prawej i tak samo miał znak ustąp - jechał/jedzie z podporządkowanej. Stojąc na środku nie znaczy że jest na drodze z pierwszeństwem przejazdu... |
_________________ "Tuning to Twój wróg"
seryjne 277PS i 367Nm ;]
------------------------------
!!=-~Speedy~-=!! |
|
|
|
|
ivek
puma 1.7 125 km
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Moondust Silver
|
Wysłany: 18-09-2009, 10:36
|
|
|
zawsze pierwszeństwo ma pojazd czerwony
a co do przepisu ze pojazd musi jak najszybciej opuścić skrzyżowanie jest taki ze gdy pojazd może stworzyć jakieś niebezpieczeństwo a w każdym wypadku pojazd jest tak ustwiony ze nie stwarza żadnego niebezpieczeństwa |
_________________ Pozdrawiam wszystkich a w szczególności ciebie Gość
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|