Mam małe główkowanie ponieważ muszę sam sie rozliczać z podatku, a pierwszy raz rozliczam sie za pomocą PIT36.
Czyli chodzi tu o to, że w okresie wakacji prawowałem za granicą w UE ( Niemcy ) no i jako student zeby mieć teraz więcej czasu na naukę. ostatnie dwa miesiące pracowałem w polsce ( rok 2008 )
No i zachodzę do urzędu skarbowego, a oni mi tu mówia ze chcą mieć przeliczony zarobek z niemiec na zł. I wszystko wypełnione na PIT 36. Mam teraz mały mętlik bo nie wiem jak to zrobić jak przeliczyć to euro na złotówki, dodano mi jeszcze ze trzeba do tego odjąć jakiś procent diety. no a ja w tych sprawach Urzędowych jestem blady. Jeżeli ktoś to już wypełniał i miał podobną sprawę. Bardzo prasze o pomoc. Nie wiem co gdzie muszę wpisać.
Polecam program Jupitera - rozliczam się dzięki niemu od 3 lat i wszystko jest proste jak "wysiusianie dziurki w śniegu"...
http://pity.elfin.pl/standard/
Pobierz za darmo - użyj kreatora i na pewno się uda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum