Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 03-06-2014, 19:06
za wymiane sprzegłą dziś płaciłem 300 zł
_________________ “Prawdziwego mistrza poznaje się po tym, że wygrywa jadąc najwolniej jak to jest możliwe”
kozii [Usunięty]
Wysłany: 03-06-2014, 19:41
Chyba mi się uszczelki pomyliły. :haha:
Adi_Grabczyk
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Melina Blue
Wysłany: 19-06-2014, 15:10 Ja ostatnio jeżdżę na Siemianowicką
Chłopaki reklamują się jako niezależny serwis Forda http://serwis-ford-katowice.pl i jedno co mogę o nich powiedzieć to to, że są dość sprawni. Podobno ludzie, którzy tam pracują, kiedyś robili w ASO Forda. Ale głowy nie dam. Co do cen? Wymieniałem uszczelkę pod klawiaturą (uszczelka moja) - a' 40 zł. Do tego wymiana przewodów hamulcowych od pompy do tylnych kół , plus naprawa ręcznego z wymianą linek i cylinderków (materiał ich) za równe 500 zł. Teraz szykuję się do wymiany tulejek w wahaczach z przodu (materiał ich) co mi wycenili na ok. 300 zł za obie strony.
Do tego pomiar kompresji, wymiana świec (NGK) i filtra paliwa (Ford) za 200 zł.
Wiem, bo pytałem, że za wymianę tarcz i klocków z tyłu biorą 100 zł (materiał powierzony) a za wymianę tulejek wahacza z przodu (materiał ich) ok. 130 zł/strona.
Tyle mogę powiedzieć o tym warsztacie, bo więcej okoliczności z nimi nie miałem.
pzdr
Charlie
Wysłany: 02-02-2015, 08:16
Witam czy ktoś z was serwisował samochód w serwisie Forda fordslawek? Bo zamierzam robić zawieszenie w swojej pumie i myślałem żeby się do nich wybrać.
www.fordslawek.pl
Pozdrawiam serdecznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum