No to (wiem, nie zaczyna się od "no"), żeby było śmieszniej, temat zakładam ja. Osoba która kompletnie nie ma pojęcia o motorach. Wiem za to, że wy to nadrobicie pełną profeską w tym temacie
Zakładam z dwóch powodów. Powód pierwszy:
Ponieważ faktycznie pojawiło się kilka motorów w Klubie, więc dobrze by było, aby były one w jednym miejscu (oczko do adminów, o przeniesienie tematów motocyklowych w to miejsce, jeśli można oczywiście ). Podejrzewam, że grono motocyklistów będzie się powiększać z czasem
Drugi powód to mój kuzyn.
Kręcą go stare motocykle i jest ich pasjonatem. Od jakiegoś czasu odbudowywał od podstaw WSK-ę z 1962 roku. Zapytacie i co z tego ?
A no to, że właśnie dzisiaj był u niego rzeczoznawca i okazało się, że jego WSK, jest jedyną w Polsce w takim malowaniu i jest w 90% zgodna z oryginałem, więc dostał pozwolenie na "żółte" blachy.
Jest tak zakręcony na punkcie odbudowy starych motorów, jak nasz Speedy na punkcie tuningu Obaj gadają jak nawiedzeni
Ja swoją przygodę z motocyklami zacząłem krótko po skończeniu 18 lat. Szybko prawo jazdy, ciuchy itp, nim się obejrzałem i już wracałem przez pół Polski busem z motórem na pace .
Nie wyobrażam sobie życia bez motocykla. Czy to codzienne dojazdy, czy weekendowe wypady, czy tak po prostu dla fun'u się przejechać. Motocykl jest nie zastąpiony! Polecam każdemu chociaż spróbować się przejechać, dobre wrażenia gwarantowane!
Oczywiście trzeba bardziej bardziej uważać jadąc na motocyklu i dobrze mieć też oczy na około głowy. Także i w mojej "karierze" nie obyło się bez mniejszych lub większych przygód. Ale myślę, że chyba nigdy się do motocykli nie zrażę .
Parę fotek mojej maszyny:
A co do motocykli zabytkowych, to mam kolegę, który się nimi zajmuje i też sam restauruje swoje motocykle. I tak zrobił sobie Iż'a, też chyba z okolic 60'tego roku:
No ale niestety jakoś pod koniec zeszłego sezonu zostało na nim wymuszone pierwszeństwo jak wracał do domu. Z Iż'a wiele nie zostało, a on sam wylądował ze sporą ilością metalu w nodze.. Do tej pory o kulach chodzi.
Ostatnio zmieniony przez Tast 04-12-2011, 18:54, w całości zmieniany 2 razy
A więc i ja się tu pochwalę swoją maszyną Jeżdżę już parę latek więc co nieco siedzę w temacie
Motocykle to świetna sprawa, nieco niebezpieczna i dlatego potwierdzę słowa Tasta Oczy dookoła głowy, myślimy, patrzymy i używamy wyobraźni 3 razy intensywniej niż ma to miejsce jadąc autem, przyjmujemy zasadę "kierowca auta nas nie widzi"
Dołączam link z fotkami mojego moto
Ja byłem jako jeden z uczestników parady i było super! Co prawda troszkę mi spodnie przemokły, bo jechaliśmy do Gdyni w dość mocnym deszczu, ale poza tym wszystko było ok . Organizacja bardzo dobra, dużo motocyklistów dopisało. Po drodze wszyscy do nas machali, uśmiechali się, przybijali 'piątki'... Jednym słowem pozytywnie . Pogoda mogłaby być lepsza, ale nawet mimo deszczu przyczepność była wystarczająca (można było też dodatkowo rozgrzać tylną oponę ) i z tego co mi wiadomo nikt się nie wywrócił .
Zahariash, o ile się nie mylę, stałem dość blisko tej ciężarówki która masz na 25'ym zdjęciu .
Zahariash [Usunięty]
Wysłany: 04-12-2011, 18:41
Tak myślałem, że będziesz, tylko nie liczyłem że będziesz Mikołajem. Swoją drogą, to nawet nie kojarzę Twojej maszyny, bo tak to bym po sprzęcie Cię szukał
W tym roku zdecydowałem się wziąć czynny udział w imprezie . W zeszłym też byłem przygotowany, ale ostatecznie wystraszyła mnie minusowa temperatura i padający śnieg..
lewadzki [Usunięty]
Wysłany: 04-12-2011, 21:35
do twarzy co w tym stroju
ale pogode widze w gdansku dzis mieliscie skopana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum