To jest pikuś. Jakieś trzy lata temu, dwóch sąsiadów się pokłóciło na parkingu przed moim blokiem i jeden zaczął grozić, że temu drugiemu spali samochód. I nie żartował, w sumie spalił cztery. Żona mnie obudziła przerażona, bo za oknem głęby czarnego gryzącego dymu. Nic nie było widac tylko ten dym, a mieszkam na XI piętrze. Zrobiłem kilka fotek, jak już dym opadł:
Jako ciekawostkę dodam tylko, że ten zjarany Trabant, prezentowany był w TVN Turbo - Legendy PRL'u. Był to w 95% oryginał, znam właściciela, chłopak się załamał. Ot taka popiepszona dzielnica
W Poznaniu jakies 3 lata temu krążyła na jedym z osiedli grupka która upodobała sobie podpalanie samochodów. Zero szacunku dla cudzej własności... Dodatkowo najczęsciej płonęły stare auta, których pewnie właściciele nie mieli AC, ale tym smieciom to sprawiało i tak przyjemność
_________________ Admin jest jak pogoda - trzeba zaakceptować, bo nic nie możesz zrobić, aby go zmienić
Nie wiem czy to zbieg okoliczności... ale właśnie podali w radio o pożarze auta w Skierniewicach. Podobno matka zostawiła dwójke dzieci w środku i poszła do szkoły po kolejne (samwsz, jest tam w pobliżu szkoła? ) . Jak wróciła to auto juz stało w płomieniach. Jest podejrzenie że to nie podpalenie tylko jakiś samozapłon w tylnej części auta... Dzieci sa w ciężkim stanie w szpitalu.....
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 29-10-2010, 12:50
To było wczoraj, matka zostawiła dwójkę chłopców w samochodzie i poszła po starszą córkę.
Prawdopodobną przyczyną pożaru był niedopałek papierosa, który upadł na tylne siedzenie.
Do tej szkoły chodzą moje dzieci syn i córka.
Tragedia, dzieci leżą w szpitalu w Łodzi, były po nie 2 śmigłowce.
Zahariash [Usunięty]
Wysłany: 04-02-2012, 17:21
Troszkę odkopię.
Jeśli widzisz na swoim osiedlu spalone samochody....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum