Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Alarm podczas otwierania
Autor Wiadomość
iLovePepsi 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 21-06-2013, 21:21   Alarm podczas otwierania

Czy jest jakiś sposób, żeby otwierać Pumę kluczykiem, nie włączając alarmu?
Wczoraj mój pilot się trochę pomoczył :roll: i przestał działać, myślałem, że się rozkodował, próbowałem go kodować według instrukcji z forum i niby wszystko świeciło tak jak trzeba, ale pilot nadal nie działa i kluczyk cały czas włącza alarm nawet przy odpalaniu :570:
Wczoraj odłączyłem akumulator i niby było ok, a dzisiaj znowu alarm zaczął działać.
Najgorsze, że muszę wychodzić drzwiami pasażera żeby go nie włączyć jak gdzieś dojadę :o

Opoya 
Szarak ST225

Wysłany: 22-06-2013, 01:13   

Prawdopodobnie tak naprawdę nie rozbroiłeś alarmu. Robi się to od strony pasażera i powinno załatwić sprawę.
Tzn. gdy alarm wyje zamykasz i otwierasz auto od strony pasażera (z kluczyka).

Jesli u Ciebie to nie zadziałała lub zadziałała na chwilę sprawdź tzw. "moduł komfortu", czyli "centralkę" alarmu. Jest przy prawych drzwiach na wysokości dolnego zawiasu (trzeba zdjąć uszczelkę drzwi i odgiąć wykładzinę). Zobacz jak wyglądają złącza, czy nie ma na obudowie śladów wody. Jeśli całość wygląda dobrze, to przesmaruj złącza, tylko ostrożnie, by płyn nie dostał się do środka.

Tu jest pokazane gdzie jest "centralka":
http://klubpumy.pl/viewtopic.php?p=93967#93967

Pilot dobrze wysusz, rozkładając na części (dziwne, że od razu tego nie zrobiłeś), w tym czasie zamykaj i otwieraj auto tylko z kluczyka. Sprawdź czy pilot nie ma wewnątrz śladów rdzy lub zaśniedzenia, jeśli są, usuń je, ale delikatnie (np. korzystając z odrdzewiacza).

Opoya ma wysublimowany gust (by foo)
Opoya [...] może wszystko (by Snaco)
Opoya [...] jesteś Boska (by Waluś)
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi :-) Uwielbiam Cie :-) (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)

iLovePepsi 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 28-06-2013, 22:40   

Dziękuję za odpowiedź :564:
Właśnie nie mogę "rozbroić" alarmu, bo drzwi od strony pasażera mogę tylko zakluczyć, w drugą stronę nie idzie :razz: może wlać tam trochę wd40? :roll:
Pilota nie suszyłem od razu, ponieważ to były tylko dwie czy trzy kropelki, nie wiedziałem, że od razu padnie :cry:
Ale za to nauczyłem się już tak szybko wyłączać alarm, że tylko raz zapiszczy, jakbym wsiadając przypadkiem nacisnął klakson :cool:

Odpowiedz do tematu