PawelBiniek1970
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Radiant Red
Wysłany: 07-06-2016, 17:58 Wymiana komputera pokładowego w Pumie
Witam , jestem nowy na forum dlatego na początek witam wszystkich . Jestem właścicielem Forda pumy 1.4 od października 2015r. Po prawie roku użytkowania zaczęło mi trochę brakować mocy więc w pumci został zamontowany układ dolotowy z filtrem stożkowym K&N układ wydechowy zrobiony od podstaw . Ostatnim pomysłem jaki przyszedł mi do głowy jest wymiana komputera z Forda pumy 1.4 na komputer z 1.7 , stąd właśnie wzięło się to pytanie czy ktoś na forum robił już coś takiego i czy to coś da ?
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: State Blue
Wysłany: 07-06-2016, 18:12
Nic to nie da, a zapewne tylko zaszkodzi. W Pumie 1.7 są zmienne fazy rozrządu, których nie uświadczysz w 1.4 i o ile auto w ogóle odpali to raczej nie będzie pracować poprawnie.
Jeśli chcesz faktycznie trochę mocy to najlepszym wyjściem jest po prostu swap na 1.7 albo zmiana Pumy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum