LT 7
Silnik Pumy: 1.6
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 05-05-2012, 12:17 Centralka alarmowa
Cześć!Posiadam Pumę z 2000r i zamykanie drzwi odbywa się za pomocą dodatkowego pilota dołączonego do kluczyka zapłonu.Na tym pilocie jest logo forda.Ostatnio mam problem ponieważ puma nie chciała odpalić lub odpaliła na jakieś 3 sek. nie było możliwości uruchomienia samochodu.Pomagało tylko odpięcie klemy od akumulatora.Po resecie samochód palił normalnie do następnego razu.W końcu odłączyłem centralkę alarmowa za pomocą dołączonego kluczyka.Centralka znajduje się pod maską silnika.Mam pytanie czy jest to oryginalne zabezpieczenie forda czy poprzedni właściciel założył coś dodatkowo?Samochód był sprowadzony z Włoch.
Obstawiam, że nieoryginalne. Oryginalne miały pilot w kluczyku, moduł sterowania przy dolnym zawiasie prawych drzwi i syrenę w prawym tylnym nadkolu.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
LT 7
Wysłany: 05-05-2012, 13:52
Może było to jakieś dodatkowe wyposażenie fabryczne?
Raczej nie. Tak jak Opoya napisała, seryjne centralki były montowane przy nogach pasażera. To, że na pilocie jest logo forda nic nie znaczy.
LT 7
Wysłany: 06-05-2012, 08:59
Zrobiłem zdjęcie.Znalazłem gdzieś na forum forda że jest to centralka typu compact.
[ Dodano: 06-05-2012, 20:11 ]
w necie udało mi się znaleźć że był montowany w fordach alarm fabryczny o nazwie FORD 100, którego poddostawcą była włoska firma GT ELECTRONIC.Na centralce jest symbol modelu GT 125.Może da radę zdiagnozować usterkę i naprawić ten alarm?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum