lagics
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 02-01-2012, 10:57 Akumulator kupiony wczoraj, po kilku godzinach ledwo kręci..
Witam
Kupiłem wczoraj akumulator 60ah 600A, zalozylem - normalnie odpalil, pozniej po kilkgu godzinach stanie odpalal juz z duzym trudem (musialem lekko dodawac gazu, zeby zapalil). I tu moje pytanie - czy może to być wina świec, że tak ciężko odpala? Bo niemożliwe, żeby w ciągu kilku godzin się rozładował całkiem nowy akumulator (na 100% mam gdzieś ubytek pradu na masie, ale jeszcze nie zdiagnozowany..) Czego to może być przyczyna? Kable, świece? Może macie jakis pomysł? Pozdrawiam
[ Dodano: 03-01-2012, 01:46 ]
a może to wina cewki zapłonowej? Będę wdzięczny za jakąś pomoc
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 14-02-2012, 08:50
mogą być świece, mogą być kable - kiedy ostatnio wymieniane?
byłoby dobrze zmierzyć pobór prądu w "spoczynku"
może masz w aucie źle zamontowane wynalazki, typu nie oryginalne radio źle podłączone (kiedyś podobną sytuację przerabiałem w Punto II, nowe akumulatory padały jak muchy, przyczyna - źle podłączone radio kradło prąd)
Zahariash [Usunięty]
Wysłany: 14-02-2012, 20:09
Dokładnie Ci nie powiem, ale z dużą dozą prawdopodobieństwa, masz niesprawną instalację elektryczną. Jest to dość częsta przyczyna "padania" nowych akumulatorów, przez "ekspertów" mylone z niedoładowaniem, co jest kompletną bzdurą.
Zacznij od "inwentaryzacji" elektryki.
Franek [Usunięty]
Wysłany: 14-02-2012, 21:41
Masło maslane.
Sprawdź jakie jest ładowanie.
Pewnie regulator napięcia.
Sprawdź to jako pierwsze.
Jesli regulator ok, to szukał bym problemu jak opisał mochool,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum