Kociak do oceny |
Autor |
Wiadomość |
Dessaer [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2010, 16:01 Kociak do oceny
|
|
|
Witam,
Noszę się z zamiarem kupna auta w cenie około 10k zł. Wcześniej miałem pięknego Seata Ibizę 1.4, niestety czeka ją niechlubny koniec na złomowaniu po tym jak pewien baran skasował mi cały jej tył. Uwielbiam małe i zwinne samochody, więc po przejrzeniu ogłoszeń w oko wpadła mi Puma. Konkretnie to ogłoszenie:
http://otomoto.pl/ford-puma-C15388437.html
Proszę o wstępną ocenę czy zdjęcia wskazują na jakąś wypadkową przeszłość czy też auto wygląda na raczej zadbane. Czy przebieg przedstawiony na zdjęciu nie jest nieco naciągany? 10 letnie auto tego typu i raptem trochę ponad 90k?
Na razie przeglądam oferty, nie znam się w ogóle na Fordach, bardziej grupa VW, lecz teraz chciałbym spróbować czegoś nowego. Lubie dbać o auta, regularnie wymieniam płyny czy części eksploatacyjne, myjnię też odwiedzam średnio 2x w tygodniu, ale oczekuję też, że auto nie będzie jakoś szczególnie awaryjne. Jak myślicie, czy będzie to auto dla mnie?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. |
|
|
|
|
audart
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
|
Wysłany: 10-10-2010, 16:40
|
|
|
Lampy przednie do polerowania bo wyglądają na matowe. Nie wierze w te 94 tysiące na liczniku. Obstawiam na 294 tys. ewentualnie 194. |
|
|
|
|
Bartek i Madzia
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1999
|
Wysłany: 10-10-2010, 21:16
|
|
|
o ile dobrze pamiętam to 2000 powinien:
1. nie miec wiatraków
2. mieć zapalniczkę pod przyciskiem klimy
3. mieć niebieskie logo forda na kierownicy
= jakaś padaczka = daj sobie spokój |
_________________ Pozdrawiam
Bartek |
|
|
|
|
Słoodzik
zakręcony,po całości
|
Wysłany: 11-10-2010, 16:44
|
|
|
Bartek, zapewne to jest przejściówka. Tylko zegary i fotele są z nowego modelu. |
_________________ Żyjesz po to aby jeździć. Jeździsz po to aby żyć.
Porucznik Gwiezdnej Floty Słód™ |
|
|
|
|
Dessaer [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2010, 17:07
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi.
Przeglądałem ogłoszenia podobnych pum z 2000 roku, każda ma identyczne wnętrze więc nie sądzę, żeby było coś tam robione. W przebieg jakoś nie chce mi się wierzyć, mimo, że wnętrze wygląda na zadbane. |
|
|
|
|
Słoodzik
zakręcony,po całości
|
|
|
|
|
adasieniek
|
|
|
|
|
Dessaer [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2010, 18:44
|
|
|
Wiem, oglądałem Rzecz w tym, że pisałeś coś o wstawianiu auta do komisu bo wyjeżdżasz, a ja ciągle czekam na odszkodowanie z warty za obecne skasowane auto więc nawet sam nie wiem kiedy będę w stanie już na poważnie się rozglądać. |
|
|
|
|
adasieniek
|
Wysłany: 11-10-2010, 19:45
|
|
|
jutro podam Ci nazwę tego komisu i linka do ich strony. Jak będziesz się na poważnie rozglądał i moja puma jeszcze będzie tam stała to zapraszam do oglądania W przeciwieństwie do wielu ogłoszeń w necie u mnie możesz mieć pewność, że przebieg jest 100% oryginalny, pumka nie miała żadnego dzwona no i przez cały okres jej posiadania (3 lata) była serwisowana na bieżąco.
Pumka stoi w komisie:
http://cramer.otomoto.pl/ |
|
|
Bartek i Madzia
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1999
|
Wysłany: 12-10-2010, 20:50
|
|
|
Słoodzik napisał/a: | Bartek, zapewne to jest przejściówka. Tylko zegary i fotele są z nowego modelu. |
raczej nie przejściowki to 99 a tu 2000 i wiatraki? moim zdaniem 2000 to juz po liftingu i to wszystko powinno byc
u mnie oprócz loga na kierownicy jest wsio a rok 99 |
_________________ Pozdrawiam
Bartek |
|
|
|
|
Boogie
adm
|
Wysłany: 12-10-2010, 21:51
|
|
|
Mi się wydaje że po prostu ktoś podał datę pierwszej rejestracji |
_________________ Admin jest jak pogoda - trzeba zaakceptować, bo nic nie możesz zrobić, aby go zmienić
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|