Nie wiem o co "cho" ale, ja sie ociepla to mi cieżej pracuja drzwi kierowcy. Gdy jest niska temp to sie zamykaja normalnie. U pasażera nie ma tego zjawiska.
Co jest grane? Zawiasy czy ogranicznik?
Pusia
Silnik Pumy: 1.6
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: India Yellow
Wysłany: 11-04-2009, 14:53
Nie wiem, ale ... drzwi kierowcy są częściej używane, dlatego cośtam się szybciej zużywa , wyciera, smar moze wysycha czy po prostu się drzwi lekko opuściły na zawiasach.
Moje lewe drzwi trzeba machnąć cała siłą, bo inaczej się nie zamkną Nie wiem, co jest grane, dlatego moze podepnę się z moim problemem pod Twój
I pamietaj ... że nie jesteś z tym problemem sam
Wysłany: 11-04-2009, 15:14
Pusia, zamknać sie chca, ale cieżko sie je "pcha"
Pusia
Silnik Pumy: 1.6
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: India Yellow
Wysłany: 11-04-2009, 15:17
Moje się ciężko pcha i się kiepsko domykają, trzeba porządnie pacnąć, żeby sie zamknęły Czyli masz mniejszy problem niz ja
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Pacific Green
Wysłany: 11-04-2009, 17:39
Ja sie podpinam do was mam ten sam problem i tylko drzwi od kierowcy tak mają, ze ciężko chodzą i trzeba mocniej pchać zeby się domkneły. zimą było normalnie a teraz jakoś tak od niedawna mam z tym problem. może jest jakiś spray co usuwa stary smar i zanieczyszczenia.
Sprawdzcie, czy domknięte drzwi sa na prawidłowej wysokości. Jeśli tuż przed zamknięciem są nieco niżej - trzeba wymienić sworznie w zawiasach. Nie pamiętam jaka jest cena, ale nie były to jakieś ogromne koszty. Jeśli nie, to trzeba nasmarować zawiasy, najlepiej gęstym smarem.
PS. żeby usunąc stary smar, IMO trzeba rozebrać zawiasy. Na szczęście nie ma z tym dużo roboty...
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum