witam!
mam pytanie...otóż od kiedy mam pumke (pół roku, 20 000 km) zmagam sie tu i ówdzie z różnymi problemami takimi jak polskie drogi i rozklekotujące się auto, jednak jedna rzecz nie daje mi spokoju.
cały czas z tyłu auta, z okolic miejsca pasażera siedzącego za pasażerem z przodu, dochodzą trzaski na nierównościach tak jakby coś się tam telepało:/
po za tym, ogólnie z tylnej części auta, ciągle słychac że coś sie trzaska...cóż polskie drogi
jednak czy ktoś ma pomysł lub wie, co najczęściej trzaska się z tyłu samochodu i jak sobie poradzić, głównie chodzi mi o "to" trzaskanie się z okolic prawego tylnego fotela.
Może rozmontowany był boczek i nie jest dokładnie przymocowany albo część spinek jest uszkodzona. Żeby to sprawdzić trzeba rozmontować boczek.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Pain IQ,
sprawdź czy jest dobrze dokręcona śruba która trzyma kolo zapasowe. moja kiedyś się odkręcila i na dziurach wydawala różne dziwne dzwięki. pozdrawiam
_________________ obecnie Megane II diesel(ble)
Pain IQ [Usunięty]
Wysłany: 14-09-2008, 17:37
śruba dokręcona konkretnie. natomiast to tak jak pisała Opoya, coś z okolic tylnego boczka...wie ktoś jak go rozebrać...czy to prosta sprawa?
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 14-09-2008, 19:55
Najlepiej zrób tak:
Zdemontuj półkę z tyłu.
Wyjmij tylną kanapę w tym celu złóż ją (masz w bagażniku dwie takie odciągane rączki i się składa). Odkręć śruby (polecam klucz wsadowy). Następnie wyjmij siedzisko kanapy. Jet ono wciśnięte w dwa zatrzaski z boków więc uważaj i jeden metalowy z tyłu.
Gdy już to zabierz się za odkręcanie śrubek u dołu, potem w bagażniku (okolice mocowania pasa). Reszta jest na zatrzask więc podważ płaskim śrubokrętem.
I już masz boczek rozebrany. Uważaj na gubiące się śrubki (bo to moje fatum) i na to by nie podrapać boczków - plastiku <lol>.
Radzę zabezpieczyć się także z czasem (choć z 3h, dla przezorności, bez zbędnego pośpiechu).
Wyjmowanie kanapy nie jest potrzebne, wystarczy złożyć oparcie.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum