Jakies dwa tygodnie temu napotkałem goscia który "zepchnął" mnie z drogi czyli wyjechał na moj pas.... no i musiałem sie ewakuowac i poszedł płot, a w moim samochodzie zderzak i lampa przednia i jakby było tego mało to jeszcze do tego poduszki wystrzeliły.
Teraz mam problem bo juz mam załatwione poduszki powietrzne tylko nie jestem pewien co do montazu czy tak od razu bez obaw moge zastapic te stare nowymi czy z takim czyms trzeba sie udac do mechanika albo co gorsze do serwisu??
wszystkim klubowiczom dziekuje za sugestie i wypowiedzi.
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Pacific Green
Wysłany: 17-06-2008, 10:43
No wiem jak je rozkrecic i sie dostac tylko nie wiedziałem czy moze cos ten komputerr zapamietuje albo jakas inna sprawa elektroniczna. a wiec dziekuje za porade.
Wydaje mi się że bez podpięcia kompa się nie obędzie. Przecierz są tam czujniki które odpowiadają za odpalenie poduszek itd. może tez są uszkodzone... Podejrzewam ze jakaś informacja o odpaleniu srs jest zapamietana przez komputer, tak mi się wydaje.
Odlaczy aku i komp sie zresetuje. W 99 roku pumy powiny juz miec napinacze pasow wiec je tez nalezy wymienic jesli poduchy odalone zostaly. Bo w pumach z 98 roku nie bylo napinaczy bynajniej w tej co ja ogladalem bardzo dokladnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum