Wczoraj w nocy ktoś mi stuknął pumkę - drzwi od kierowcy są trochę wgniecione. No i od tego momentu przestał działać klakson. Nie wiem czy to zbieg okoliczności? Wcześniej klakson działał "nieczysto", tzn czasami przerywanym dźwiękiem. Bezpiecznik?? (do klaksonu jest osobny bezpiecznik czy wspólny ze światłami awaryjnymi??).
adasieniek, są dwa bezpieczniki od klaksonu, jeden w skrzynce przy kierowcy, służy też do świateł awaryjnych, więc nawet nie musisz go sprawdzać, sprawdź awaryjne, jak działają to bezpiecznik jest OK.
Drugi w skrzynce w komorze silnika, niestety ten wymienia się tylko w ASO , ale jest on również od oświetlenia wnętrza i ogrzewania tylnej szyby. Też nie musisz go sprawdzać, zobacz czy reszta działa (oświetlenie środka i ogrzewanie szyby).
Jak chcesz sprawdzić ich dokładne umiejscowienie - na forum jest instrukcja i wszystko jest tam opisane
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Rathi
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Wysłany: 27-04-2008, 07:35
Opoya napisał/a:
Drugi w skrzynce w komorze silnika, niestety ten wymienia się tylko w ASO
Dlaczego?
_________________ Robert z Krakowa
http://dragonus.pl/
Sklep z grami planszowymi, wypożyczalnia gier
No i naprawiłem już ten pseudo klakson. Zdjąłem przednią lampę i jakoś wcisnąłem się do tego głośniczka. W szmacie od nadkola mam małą dziurkę no i przez nią chyba dostało się błoto do głośniczka! Był cały oblepiony! Trzeba mieć ręce ginekologa, żeby tam dotrzeć, ale udało się
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum