Wysłany: 25-07-2007, 18:00 Złącze diagnostyczne i jeszcze coś czego nierozszyfrowałem
A wiec, chciałem zrobić odczyt temperatury silnika i momentu załączania wentylatora (w zwiazku z innym tematem ale to szczegół) no i szukam złacza diagnostycznego. Znalazłem coś takiego
i to złącze jest umieszczone po lewej stronie pod nogami u kierowcy pod tym dywanikiem koło drzwi. Znalazłem jeszcze coś takiego pod maską, tuż nad lewą lampą (ale sądze ze to nie jest interfejs):
To tyle co do interfejsu... Ale znalazłem jeszcze coś co mnie zainteresowało. Mianowicie patrze pod kierownice za interfejsem a tam... Jakiś przycisk czy wyłacznik (fotka poniżej)
I jeszcze takie cósik tuż nad tym niby interfejsem co fotke u samej góry zamieściłem
I czy ktos powie mi co to wogóle jest Ciekawi mnie to strasznie tym bardziej ze jestem elektronikiem z zamiłowania
Spoko - to teraz bede musiał tylko wyszperać opis połączeń, no i ew. dorobić interfejsik
Mówisz ze to wyłącznik uderzeniowy A ja go tak usilnie chciałem wcisnąć z góry (ma takie czerwone cosik wciśnięte i chciałem to bardziej wcisnąć)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum