Wysłany: 11-03-2008, 18:54 naprawa i lakierowanie zderzaka
czy ktoś się orientuje ile może kosztować polakierowanie zderzaka przedniego? jesli ktos zna dobre miejsce w Poznaniu to licze na informacje
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 11-03-2008, 19:16
Około 200-400zł, ale to wszystko zalezy kto robi i jak robi i jak bardzo jest uszkodzony lakier czy zderzak!
fpuma [Usunięty]
Wysłany: 11-03-2008, 19:20
a czy lakiernik też naprawia? tzn, zahaczyłem lekko o krawężnik i z prawej strony gdzie jest takie niewielkie obniżenie "ramie" pękło i jest kilkucentymetrowe peknięcie, a w ogóle zderzak jest troszke porysowany przez poprzednią właścicielke. a czy można gdzieś dostać taką gumę ochronną od spodu zderzaka?
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 11-03-2008, 19:23
fpuma, gume szukaj na allegro, lu w ASO ale bedzie droga! Wiem ze zderzaki "spawaja" i nie ma nawet po tym sladu, ale najlepiej podjedz do lakiernika bo byc moze da sie to zaprawic zywicą i włóknem szkalnym!
ernestos79 [Usunięty]
Wysłany: 11-03-2008, 19:30
fpuma,guma jest na allegro za 70 zł
fpuma [Usunięty]
Wysłany: 11-03-2008, 19:42
szukałem i nie było, może przeoczyłem, to jakoś sie specjalnie nazywa czy tylko GUMA ?
ernestos79 [Usunięty]
Wysłany: 11-03-2008, 19:47
Jest na sprzedaż nakładka na zderzak,a dodatkowo ma gumę
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 12-03-2008, 14:09
Dołączę sie do tematu. ostatnio przywaliłam lekko przodem i trochę przesunął mi sie zderzak. Lakier nie jest uszkodzony, byłaby tylko kwestia zdjęcia go i zobaczenia w jakim jest stanie. Wiecie gdzie mogę zrobić coś takiego w Warszawie? Ewentualnie trudno jest go zdjąć samemu?
jak ktos wie jak zdjac zderzak to tez bym chetnie sie dowiedział. ze zderzakiem do lakiernika bez pumki czy z pumką i sam sie nią zajmie? tzn zderzakiem czyli nim
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 15-05-2008, 12:25
Hadzi napisał/a:
fpuma, gume szukaj na allegro, lu w ASO ale bedzie droga! Wiem ze zderzaki "spawaja" i nie ma nawet po tym sladu, ale najlepiej podjedz do lakiernika bo byc moze da sie to zaprawic zywicą i włóknem szkalnym!
witam
Czy ktoś wie ile kosztuje taka guma ?
pozdrawiam
A.
na allegro niestety nie ma a w aso we wrocku chyba źle odłożyli telefon..:/
najbardziej interesowałaby mnie cena z Aso
Dołączę sie do tematu. ostatnio przywaliłam lekko przodem i trochę przesunął mi sie zderzak. Lakier nie jest uszkodzony, byłaby tylko kwestia zdjęcia go i zobaczenia w jakim jest stanie. Wiecie gdzie mogę zrobić coś takiego w Warszawie? Ewentualnie trudno jest go zdjąć samemu?
Paola zdjecie zderzaka to zaden prblem wystarczy odkrecic 8 srob poszukaj na forum jest temat z fotkami gdzie sa te sroby.
Zywica nie da sie pokleic tego zderzaka bo zywica nie lapie sie wiec jedynie spawanie. A malowanie to zalerzy od lakierniak. Ale wy ludzie macie problemy takie drobn ostki to sie robi w garazu
Ostatnio zmieniony przez Opoya 15-05-2008, 22:03, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum