Jakiś czas temu miałam zakonserwować Pumkę preparatem Rust Check (firma, bodajże kanadyjska, ma taką samą nazwę i siedzibę w Polsce). Niestety jeszcze tego nie zrobiłam
Konserwują również profile zamknięte. Wiem, że zbierają bardzo dobre opinie.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Ja za zabezpieczenie całego samochodu tzn. nadwozie
to co lakier jet pokryty bitexem??
Nie, bo ja nie zabezpieczałam auta bitexem. Oni mają jakiś specjalny kanadyjski preparat i rozpylają go w boczkach, błotnikach, podwoziu. Bitex podobno jest zły, bo robi się twarda skorupa...
Ja auto robilem Hydrobitem. Ale pisalas ze konserwwalas nadwozie wiec pytajac sie o bitex wiedzialem ze kazdy zna ten stary srodek.A jak sie auto konserwuje to podwozie robi sie barankiem i na to np.Hydrobit a w reszte auta srodkiem do profili zamknietych
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Pacific Green
Wysłany: 07-10-2008, 17:21
Witam wszystkich klubowiczów
mam do was wszystkich takie pytanie:
Co robicie zeby wasz samochod przetrzymał zimę. ( chodzi tu o szkodliwe działanie soli i warunków atmosferycznych ) czyli zabezpieczenie podwozia i innych części samochodu.
Nie jest do dział dotyczący opon na temat tego proszę wypowiadać sie w innym temacie>
Silnik Pumy: 1.4
Wysłany: 14-11-2008, 10:56
Opoya napisał/a:
Jakiś czas temu miałam zakonserwować Pumkę preparatem Rust Check (firma, bodajże kanadyjska, ma taką samą nazwę i siedzibę w Polsce). Niestety jeszcze tego nie zrobiłam Konserwują również profile zamknięte. Wiem, że zbierają bardzo dobre opinie.
no to mogę się pochwalić że wczoraj właśnie pumex dostał takie ubranko Rust Check podwozie profile itp. Pan powiedział że podwozie gites i nie wierzył że to 99 rocznik
teraz sobie stoi i obsycha, po zimie w maju do kontroli
_________________ Pozdrawiam
Bartek
Franek [Usunięty]
Wysłany: 14-11-2008, 11:11
Bartek i Madzia napisał/a:
Pan powiedział że podwozie gites
- czyli łącznie ile? I czy nie powinno się tego robić na wiosnę / latem jak jest ciepło? Słyszałem, że wtedy to się ładnie rozpływa po aucie właśnie gdy jest ciepło.
Ostatnio zmieniony przez Gaydek 14-11-2008, 16:01, w całości zmieniany 1 raz
Silnik Pumy: 1.4
Wysłany: 14-11-2008, 11:22
Franek napisał/a:
- czyli łącznie ile? I czy nie powinno się tego robić na wiosnę / latem jak jest ciepło? Słyszałem, że wtedy to się ładnie rozpływa po aucie właśnie gdy jest ciepło.
eeee tam to idąc tym tokiem myślenia to i lakierować samochodu się nie powinno bo nie wyschnie a jak troszkę obcieknie to zawsze można do garażyku wstawić
koszt 420zł.
_________________ Pozdrawiam
Bartek
Ostatnio zmieniony przez Gaydek 14-11-2008, 16:01, w całości zmieniany 1 raz
Franek [Usunięty]
Wysłany: 14-11-2008, 11:28
można do garażyku wstawić
można można tylko pewnie będzie śmierdziało.
koszt 420zł.
Sporo - z tym że w pumie raczej warto...
Ostatnio zmieniony przez Gaydek 14-11-2008, 16:02, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum