Przesunięty przez: Gaydek 19-09-2007, 10:17 |
Zaparowana tylna lampa |
Autor |
Wiadomość |
nomka
&płomyczek
|
Wysłany: 21-09-2007, 17:48
|
|
|
może na górze wywierciłeś |
|
|
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 21-09-2007, 21:38
|
|
|
Myslisz ze kazdy jest taki jak ty i nie zna praw fizyki?? dziura jest nadole |
Ostatnio zmieniony przez Gaydek 22-09-2007, 18:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nomka
&płomyczek
|
Wysłany: 21-09-2007, 21:59
|
|
|
Nie oceniaj ludzi na wyrost, nie wiesz jaka jestem Mr Maya.
A poza tym po to używamy emotikonek, aby nadać właściwy wyraz naszym wypowiedziom.
Przykro mi, ze nie dostrzegłeś, iż był to żart, podszyty odrobiną złośliwości ale jednak nieszkodliwy żart |
|
|
|
|
adasieniek
|
Wysłany: 22-09-2007, 10:48
|
|
|
ciesz się, że tylko jedna lampa Tobie paruje. Mojemu ojcu obydwie szybki w okularach parują |
|
|
Bacha
& Łasia
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Melina Blue
|
|
|
|
|
Darpomorza23 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2007, 11:23
|
|
|
Wczoraj wziołem się za lampę.
Wykręciłem ją,podgrzałem gwoździa i w lewym rogu zrobiłem dziurkę i potrząsając
wylałem z klosza wodę. Później nad gazem podgrzewałem lampę żeby cała woda wyparowała z klosza i udało się. Lampa jak nowa.. Lecz później okazało się że zginął mi silikon i była lipa. Po paru minutach na polu lampa zaparowała od nowa lecz już dziś jest lepiej.Dziś poszukam silikonu i przejadę od góry silikonem pod tą uszczelką bo pewnie tamtędy się dostaje woda i zalepię tą dziurkę.Jak znowu będzie to samo to ściągnę tą osłone z 2 lamp i będzie też ładnie |
|
|
|
|
jesusek
|
Wysłany: 11-07-2008, 12:58
|
|
|
Wiem ze temat stary jak swiat i nie odwiedzany ale .
Nie uszczelniajcie lamp , wystarczy ze od tylu wsuniecie silikonowy zwirek dla kota zaszyty w bawelniana chusteczke . ewentualnie kilka torebeczek wyjetych z puszek z orzeszkami |
|
|
|
|
Hadzi [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2008, 13:20
|
|
|
Darpomorza23 napisał/a: | Dziś poszukam silikonu i przejadę od góry silikonem pod tą uszczelką bo pewnie tamtędy się dostaje woda i zalepię tą dziurkę |
Zauważyłem, ze lampy sie rozklejaja od dołu. To wyjatek by zgrzew puścił u góry. Ostatnio 4 lampy rozbierałem i każda była w mniejszym badz wiekszym stopniu rozklejona u dołu (od zderzaka) a żadna nie rozklejała sie od góry (klapy bagażnika).
jesusek moze Twoj pomysł jest dobry, ale ja i tak polecam sylikon PO ostatnich modach, udało mi mi te lampy tak uszczelnić ze narazie nie paruja, a byłem na myjni i jeździłem w deszczu |
|
|
|
|
Pusia
Silnik Pumy: 1.6
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: India Yellow
|
Wysłany: 13-07-2008, 18:07
|
|
|
jesusek napisał/a: | wystarczy ze od tylu wsuniecie silikonowy zwirek dla kota zaszyty w bawelniana chusteczke . ewentualnie kilka torebeczek wyjetych z puszek z orzeszkami | ale gdzie to wsadzić ? w klosz lampy ? |
|
|
nomka
&płomyczek
|
Wysłany: 06-10-2008, 09:54
|
|
|
No właśnie, od tyłu czyli gdzie?
Moja lampa jest ostatnio chronicznie zaparowana w końcu jakiś mandat za to dostanę |
_________________ Chrysler Crossfire 3.2 V6 |
Ostatnio zmieniony przez Gaydek 12-01-2010, 23:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Słoodzik
zakręcony,po całości
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
|
Wysłany: 06-10-2008, 10:11
|
|
|
hmm.... może trzeba włożyć tam gdzie są żarówy?! |
_________________ Żyjesz po to aby jeździć. Jeździsz po to aby żyć.
Porucznik Gwiezdnej Floty Słód™ |
|
|
|
|
nomka
&płomyczek
|
Wysłany: 18-01-2009, 14:37
|
|
|
No więc podjęłam wczoraj wysiłek "odwodnienia" mojej tylnej lampy.
W związku z tym że polecane tutaj, wytrząsanie wody przez zrobione otworki nie przynosiło rezultatu, zrobiłam więcej dziurek i przez nie ,za pomocą suszarki i lejka, wysuszyłam wodę. Mówię Wam, niezła frajda - 3 godziny z suszarką w łapce
Niestety zostały mi w środku zacieki z odparowanej wody, ale na to chyba już nie ma sposobu...
Następnie całą lampę dookoła uszczelniłam silikonem, a otworki zalepiłam. Wieczorem ją zamontuję i od jutra sprawdzam czy będzie parować
Oby nie
[ Dodano: 27-01-2009, 09:24 ]
No i uprzejmie donoszę, że póki co lampa mi nie zaparowała. Ostateczny test będzie na myjce, ale myślę, że misja zakończyła się sukcesem. |
_________________ Chrysler Crossfire 3.2 V6 |
|
|
|
|
jacekbr [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2009, 20:23
|
|
|
Witam
Wprawdzie temat stary, ale zostaje w archiwum, wiec postanowilem dodac ostrzezenie.
W pumie zony tez zaparowala ostatnio lampa na amen. Nie zchodzilo nawet po tygodniu slonecznej pogody... Po lekturze watku postanowilem ja odparowac metoda wiercenia otworow. Wlasciwie wszystko sie udalo - woda w postaci gazowej uszla pod wplywem zalegania lampy na ostrym sloneczku.
I teraz ostrzezenie: trzeba miec bardzo duzo wyczucia podczas ponownego zakladania lampy - tzn. podczas dokrecania srob. Ja dokrecilem ciut za mocno (a zaledwie odrobine ponad pierwszy opor) i zaczal pekac ten zewnetrzny klosz! Na szczescie w pore zobaczylem i uslyszalem, ze cos sie dzieje i poluznilem nakretki.
No i teraz lempa jest sucha, ale za to z 3 centymetrowym peknieciem. Na szczescie nie ma szczeliny i nie jest zbyt widoczne...
pozdr.
Jacek Bronowski
--
Baza fotografii krajoznawczej - www.foto-baza.pl - foto@foto-baza.pl
Aktualnie 12 533 zdjęcia z 19 krajów.
Wydawnictwa autorskie:
http://www.foto-baza.pl/index.php?menu=autorskie |
|
|
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 26-04-2009, 15:45
|
|
|
Ja juz tyle razy te lampy demontowalem dokrecalem na sile i nic moze miales jakas wadliwa lampe |
Ostatnio zmieniony przez Gaydek 26-04-2009, 20:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|