Motór dla Gumisia |
Autor |
Wiadomość |
lewadzki [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2011, 20:01
|
|
|
oooo no no to bedzie fajnie. to czekam na foty |
|
|
|
|
Tast
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Kolor Pumy: Moondust Silver
|
Wysłany: 08-05-2011, 20:24
|
|
|
W sensie, że nie pokazuje prędkości? To mogą być pogruchotane magnesy w ślimaku w przedniej ośce, ale tak jak każdą usterkę sprawdzaj od najprostszych rzeczy, czyli wszystkie połączenia, przewody itd..
Jak zaczniesz porządnie jeździć to zobaczysz, że najlepsze jest puszczenie gazu przy około 8-9 tys obrotów i słuchanie jak pięknie grzmi w miarę schodzenia z obrotów... Albo jazda w tunelu. Wtedy to są dopiero walory dźwiękowe!
A co do jazdy bez kasku, to naprawdę uważaj. Mieliśmy w Gdańsku jednego zapaleńca, motocyklista z krwi i kości. Akurat przed domem jakimś nowym motocyklem chciał się przejechać. Coś się stało, niechcący odwinął manetkę, stracił panowanie i wjechał w stojącą gdzieś przy drodze przyczepę. Akurat walną głową i zgon na miejscu... Także lepiej dmuchać na zimne i kask zawsze ubierać, chociaż kask.
lewadzki, z tym pierwszym zdjęciem to trochę przesadziłem, bo to sprzęt po ostrych przeróbkach stricte na tor, ale ten drugi tak opuszczał fabrykę w niektórych rocznikach.
Także owiewki motóra nie czynią, a SV jest o tyle fajna, że ma silnik w układzie V, koni może trochę mniej i grubo ponad 200km/h nie poleci, ale za to dysponuje dużym momentem i zbiera się lepiej niż niejeden rasowy przecinak . |
|
|
|
|
Pusia
Silnik Pumy: 1.6
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: India Yellow
|
Wysłany: 09-05-2011, 09:37
|
|
|
Śliczny ten drugi niebieski |
|
|
Agunia
Gumiś To Fajny Miś
Kolor Pumy: Panther Black
|
Wysłany: 14-05-2011, 19:25
|
|
|
Ruda już numerki ma , takie nie zaspecjalne bo EL 536L no i ubezpieczonko równieź, niestety AC sobie odpuściłam, stwierdziłam że taniej mi wyjdzie wykupić w lato ochroniarza do pilnowania Jeszcze kierowcy brak, ale nie mam kiedy
Co powiecie na czorne wzorki kwiatkowe na rudą ala polówka ?
Dziś pierwsza większa wyprawa, troszke w miacho się wybrała w snowboardowych spodniach i kasku od skutera oraz rekawiczkach zimowych do płaszcza Fajno sie jezdziło tylko szkoda ze predkosci swej nie znałam
a tu foto pokazujace jak obnizone moto, rejestracja na styk, przyklejona tasma klejącą narazie hahahaha no i taki sobie gumiś na motorku o tu jest |
_________________ Rajdy samochodowe są jak seks - nie trzeba być w tym dobrym by Ci to sprawiało przyjemność. ]
|
|
|
|
|
Shakira [Usunięty]
|
Wysłany: 15-05-2011, 00:08
|
|
|
Agunia dobra beka z tymi "kfiatkami" na moto |
|
|
|
|
Agunia
Gumiś To Fajny Miś
|
Wysłany: 15-05-2011, 11:56
|
|
|
bedą kwiatki hehehe dziś sobie zakupiłam rękawiczki na motobazarze w kwiatki http://allegro.pl/damskie...1612131112.html |
_________________ Rajdy samochodowe są jak seks - nie trzeba być w tym dobrym by Ci to sprawiało przyjemność. ]
|
|
|
|
|
Shakira [Usunięty]
|
Wysłany: 15-05-2011, 12:06
|
|
|
rekawiczki sa super,ale chyba jednak mnie wkrÄcasz |
|
|
|
|
Tast
|
Wysłany: 15-05-2011, 15:56
|
|
|
Agunia napisał/a: | (..) w snowboardowych spodniach i kasku od skutera oraz rekawiczkach zimowych do płaszcza |
|
|
|
|
|
Agunia
Gumiś To Fajny Miś
|
Wysłany: 16-05-2011, 08:53
|
|
|
Shaki, nie kręcam, plany są jak będzie zobaczymy, bo nie mam kompletnie czasu na nic ostatnio.
Tast, trzeba sobie radzić |
|
|
|
|
|
Pusia
Silnik Pumy: 1.6
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: India Yellow
|
Wysłany: 16-05-2011, 14:41
|
|
|
Zbyt wygodny ten motór chyba nie jest skoro tak na nim leżysz |
|
|
Agunia
Gumiś To Fajny Miś
|
Wysłany: 17-05-2011, 08:04
|
|
|
No Pusia trzzeba leżeć zresztą w aucie też leżę taki już ze mnie leniuch hehehe |
|
|
|
|
|
Tast
|
Wysłany: 31-05-2011, 18:01
|
|
|
I jak tam przygoda z o2o?? |
|
|
|
|
Agunia
Gumiś To Fajny Miś
|
Wysłany: 31-05-2011, 19:25
|
|
|
z czym przygoda ?
dziś przykładowo zaczęłam ćwiczyć sobie kurka ósemkę cinżko mi to szło, mało skrętna suzi
|
|
|
|
|
|
Tast
|
Wysłany: 31-05-2011, 19:49
|
|
|
o2o czy moto to po prostu motór .
Ósemki da radę kręcić na SV ładne, ale co prawda nie tak łatwo jak na kursowej YBR250..
Ja sobie lubię przynajmniej raz w tygodniu wieczorem wyskoczyć na rondo i jeździć jak głupek cały czas.. i coraz szybciej... i coraz niżej... |
|
|
|
|
Agunia
Gumiś To Fajny Miś
|
Wysłany: 31-05-2011, 20:40
|
|
|
no no, Ty mnie tu ucz slangu hehehe
ósemki chyba zamałe robilam tym mopem i szybko dziś schlo hahaha
ja może jutro sie moto do pracki wybiorę... albo skutrem bo własne autko musze rodzicom oddać gdzyż pechowy miesiąc i mamy oraz taty autka pozbawione silniczka
a rudej fundnęłam alarmik najdroższy chyba w świecie |
|
|
|
|
|
|