Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gaydek
25-12-2006, 21:32
Alarm
Autor Wiadomość
Sebartus 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
  Wysłany: 12-11-2004, 12:35   Alarm

Mam duży problem : baterie w moim kluczyku sie rozładowały :arrow: i klucz stracił pamięć,niemoge teraz otwierać ani zamykać auta z pilota :572: tylko musze ręcznie z kluczyka.Słyszałem że można go jakoś zaprogramować bez wizyty w serwisie FORDA, wie ktoś jak to sie robi ?

Danae 

Wysłany: 12-11-2004, 13:54   Re: Alarm

Sebartus napisał/a:
Mam duży problem : baterie w moim kluczyku sie rozładowały :arrow: i klucz stracił pamięć,niemoge teraz otwierać ani zamykać auta z pilota :572: tylko musze ręcznie z kluczyka.Słyszałem że można go jakoś zaprogramować bez wizyty w serwisie FORDA, wie ktoś jak to sie robi ?

He he nam się też tak stało... i zrobiliśmy sami, ale nie wiemy jak :mrgreen: Staliśmy bardzo blisko przy czujce i bardzo szybko klikaliśmy na otwieranie drzwi. Nie wiemy jak, ale się udało, a swoją drogą za baterie nieźle kasują...

Boogie 
adm

Wysłany: 14-11-2004, 22:31   

Na stronie klubu jest instrukcja pumy i tam jest wyjasnione jak programowac kluczyk. Tylko ze od wyczerpoanej baterii nie powinien sie rozkodowac... Wymienialem baterie w Pumce i wczesniej w Hondzie i wszystko dzialalo.

Sebartus 

Wysłany: 19-11-2004, 10:51   

Wymieniłem baterie i LIPA,nadal nie działa pilot.Musze wszystko robić ręcznie,a w instrukcji nic nie pisze na ten temat.

Danae 

Wysłany: 19-11-2004, 13:28   

Sebartus napisał/a:
Wymieniłem baterie i LIPA,nadal nie działa pilot.Musze wszystko robić ręcznie,a w instrukcji nic nie pisze na ten temat.

O pilotach jest napisane w instrukcji dość dużo - kodowanie jest na str. 53, na str. 50 wymiana baterii i wcześniej też cośtam jest, a instrukcje możesz ściągnąć stąd

Boogie 
adm

Wysłany: 19-11-2004, 14:02   

Wlasnie, jest napisane jak koduje sie kluczyk.

Sebartus 

Wysłany: 23-11-2004, 13:45   

Ale skoro można otwierać auto i zamykać recznie(za pomocą klucza) oraz można odpalac auto to wydaje mi sie że klucz jest zakodowany tylko pilot nie dzial i nie wiem dlaczego?Wszystko jest OK z kluczem tylko jak wyjde z auta i naciskam na kluczyku przycisk zeby go zamgnąć to nie działa(to samo jest z otwieraniem) mimo ze baterie sa nowe.

Danae 

Wysłany: 23-11-2004, 15:07   

Sebartus napisał/a:
Ale skoro można otwierać auto i zamykać recznie(za pomocą klucza) oraz można odpalac auto to wydaje mi sie że klucz jest zakodowany tylko pilot nie dzial i nie wiem dlaczego?Wszystko jest OK z kluczem tylko jak wyjde z auta i naciskam na kluczyku przycisk zeby go zamgnąć to nie działa(to samo jest z otwieraniem) mimo ze baterie sa nowe.

No my też tak mieliśmy dlatego spróbuj bardzo blisko czujki cisnąć cały czas bardzo szybko przycisk otwierania - nam się tak udało.

ces
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2004, 20:50   

a ja mam taki problem, mój kluczyk działa wszystko ok ale kiedy próbuję zamknąć auto drugim tym zwykłym kluczem przez zamek to uzbraja mi się alarm i żeby było śmieszniej kiedy próbuję go otworzyć alarm pozostaje aktywny!!
czyli mogę obsługiwać auto tylko jednym kluczem?
czy powinno się tak dziać?
można dorobić w fordzie klucz z alarmem?

Boogie 
adm

Wysłany: 20-12-2004, 21:31   

A u mnie alarm mimo ze uzbrojony nie chce sie wlaczyc. Na szczescie mma inne zabezpieczenia.

miro0906
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2005, 09:41   

czy wszystkie pumy mają orginalne auto alarmy???i jak spawdzic jego dzialanie??i czy ma dodatkową syrene czy zastepuje ją klakson

Opoya 
Szarak ST225

Wysłany: 07-09-2005, 12:14   

Oryginalny o ile pamiętam nie ma syreny, tylko klakson. Czy jest łatwo się o tym dowiedzieć, po otwarciu maski, mniej więcej pośrodku, na przednim pasie jest czujnik alarmu, to wystający "dinks" chroniony gumą, można go wcisnąć...

Opoya ma wysublimowany gust (by foo)
Opoya [...] może wszystko (by Snaco)
Opoya [...] jesteś Boska (by Waluś)
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi :-) Uwielbiam Cie :-) (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)

Aguska 
Młoda Gniewna :)

Rok prod. Pumy: 1997
Wysłany: 07-09-2005, 22:39   

Opoya ja tak czytam te Twoje posty i jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy na temat Pum :shock: Nparawde... Imponujesz mi :) :)

Opoya 
Szarak ST225

Wysłany: 09-09-2005, 18:05   

Dzięki :oops:
Ale przyznam, że dużą część wiedzy zawdzięczam znajomości z Pawłem (którego już nie raz reklamowałam na forum) i tego, że zawsze się interesowałam co w Pumce "piszczy" :D

Opoya ma wysublimowany gust (by foo)
Opoya [...] może wszystko (by Snaco)
Opoya [...] jesteś Boska (by Waluś)
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi :-) Uwielbiam Cie :-) (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)

Szpitalniak 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 19-12-2009, 21:54   

A ja mam do Was pytanie. Podczas wymiany stacyjki (nie będę opisywał powodu) panom się włączył alarm. Nie wiem jak, ale go sami wyłączyli. Teraz mimo szarpania, pukania alarm się nie włącza. Jak go włączyć ?? Sprawdzić i wyłączyć ?? I jak sprawdzić czy mam podwójne ryglowanie ?? Podczas 2 naciskania nie słychać żadnych dźwięków :(

Odpowiedz do tematu