Wysłany: 14-06-2008, 16:41 smoła i odpryski lakieru na karoserii
Witajcie dzisiaj jak pierwszy raz myłem swoja pumę zobaczyłem na karoserii dużo plamek ze "smoły" prawdopodobnie przyczepiły mi się w trakcie podroży do domu gdyż kupiłem go za granica... Próbowałem je domyć karszerem, ale nic to nie dało i dodatkowo z przodu było kilka uderzeń po kamykach i są widoczne plamki;/ może ktoś wie, co można z tym zrobić???
Wysłany: 14-06-2008, 17:41
Kup benzynę ekstrakcyjną i powinny zejść plamy.Zanim zaczniesz coś robić to zrób małą próbę w miejscu mało widocznym czy przypadkiem nie zajdzie jakaś reakcja ale nie powinna.
DoctorBc [Usunięty]
Wysłany: 14-06-2008, 17:55
Dzięki:) a co ze śladami po kamykach można je jakoś trwale zamaskować?
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 14-06-2008, 20:09
DoctorBc, jesli uzyjesz WD40 też zejda te kropki, tylk poźniej przemyj auto, bo w tym miejscu zostanie lakier lekko natłuszczony i kurz/brud bedzie sie zbierał. Zaś jesli chcesz sie pozbyć kropek od kamieni to proponuje wizyte u lakiernika - moze jakieś zaprawki Ci zrobi.
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 14-06-2008, 21:16
Widziałam w Norauto nawet specjalne preparaty do usuwania smoły/asfaltu. Pewnie w większości sklepów motoryzacyjnych można je znaleźć choć nie mam pojęcia na ile są skuteczne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum