Czy ktoś może czyścił szkła przednich lamp. Z jednej strony lampa jest jak by za mgłą.Próbowałem się tam dostać, zdemontowałem całą lampę ale nie mogłem się dostać do szkła żeby je wyczyścić.POMÄÂŻCIE!!
Czy ktoś może czyścił szkła przednich lamp. Z jednej strony lampa jest jak by za mgłą.Próbowałem się tam dostać, zdemontowałem całą lampę ale nie mogłem się dostać do szkła żeby je wyczyścić.POMÄÂŻCIE!!
to raczej nie chodzi o to, że jest brudna, tylko zaparowana...
faktem jest, że lampy w Pumie parują (poszukaj na forum więcej info)
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 23-05-2008, 09:06
Boogie napisał/a:
Jak wyjmiesz lampę to przednia szybka wraz z czarnym plastikiem trzyma sie na zatrzaskach. Można to rozebrać i przez otwory od soczewek wyczyścić
Czyli nie można odseparować samego klosza od przedniej lampy?
Jutro będę musiał zmienić żarówkę( BV przepaliła się po 2 miesiącach ), z tym ,że klosz w tej lampie jest b. zaparowany i brudny od wewnątrz.
Pomyślałem ,że może wilgoć i zanieczyszczenia mogły wpłynąć na przepalenie żarówki, więc chciałbym wyczyścić lampę od środka, w związku z tym pytanie o możliwość separacji samego klosza?
ps.jeśli opis tej procedury był już na forum to z góry przepraszam,ale nie mogłem znaleźć.
_________________ Wir sind die Coolsten, wenn wir cruisen,
wenn wir durch die City düsen
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 23-05-2008, 10:06
Mozna, ale jest to delikatna sprawa i łatwo lampe uszkodzić...
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 29-05-2008, 19:34
Ja odpiąłem tylko soczewki, umyłem klosz od środka i wypłukałem wodą destylowaną( żeby nie było zacieków), wysuszyłem i potem wszystko dookoła uszczelniłem silikonem i jest spokój
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum