witam. nie chce zakładać nowego tematu więc pozwolę sobie zapytać tutaj . chodzi o centralkę alarmu: moja (fabryczna) po zalaniu wodą zrobiło się zwarcie i przestała działać, czyli nie mogę otworzyć auta pilotem i bagażnik też się nie otwiera. czy ktoś wie czy da się podłaczyć jakąs inną uniwersalną których jest mnóstwo do wyboru i czy trzeba do tego dużo przerabiąc czy lepiej kupić używaną o takim samym symbolu i po prostu podłączyć, czy trzeba to jakoś kodować czy coś innego. proszę o poradę bo od otwierania z kluczyuka już sie zamek zacina!
Lepiej kupić używaną o tym samym symbolu. Inna raczej nie będzie pasować (inna - nie dedykowana do Forda). Możesz też, jeśli trochę się znasz, rozmontować centralkę i sprawdzić co się tam stało. Albo jeśli masz kogoś znajomego znającego sie na elektryce/elektronice - powierzyć mu sprawdzenie.
Aha - zacinające się zamki potraktuj olejem silnikowym, wlej odrobinę oleju do każdego zamka, najlepiej strzykawką z gumową rurką nałożoną na końcówkę strzykawki.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
wielkie dziekiOpoya, jeżeli chodzi o moją centralkę to przepalił się procesor o ile dobrze pamietam więc jest do niczego. też tak myslałem że lepiej kupić inną uzywaną ale dedykowaną. z zamkiem jest niestety ten problem że wpadł do środka i ledwo go wyjąłem, dlatego teraz zamykam od pasażera. muszę rozebrać klamkę i zobaczyć o co mu chodzi. dzieki
[ Dodano: 18-02-2010, 18:06 ]
kontynuując wcześniejsze posty: kupiłem centralkę od kolegi mateuszek323 (przy okazji polecam kolegę. łatwo,szybko i przyjemnie hehe) założyłem i efekt jest taki że w końcu otwiera się bagażnik, zgasła kontrolka otwartych drzwi ale nie działa zamykanie z pilota. czy ktoś wie oc o możee chodzić?
wiem że instrukcja kodowania kluczyka jest w instrukcji obsługi ale nie działa!!! czy ktoś mógłby mi podać jak zakodować kluczyk IR.?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum