Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
CENTRALKA z centralnego zamku i alarmu
Autor Wiadomość
jodelka91
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2009, 16:43   CENTRALKA z centralnego zamku i alarmu

Gdzie Znajduje sie CENTRALKA z centralnego zamku i alarmu ?? Bo szukalem po maska wszedzie juz i nie mam zielonego pojecia

laurenth1981
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2009, 19:51   

Po stronie pasażera w nogach po prawej stronie pod wykładziną :)

Mr.Maya 
Kamikaze Driver

Wysłany: 27-09-2009, 14:38   

Centralny zamek w pumie nie ma centralki silowniki steruja soba nawzajem. Jedynie jest centralka od alarmu.

bania 
MeganeII diesel(ble)

Wysłany: 29-09-2009, 13:21   

witam. nie chce zakładać nowego tematu więc pozwolę sobie zapytać tutaj :wink: . chodzi o centralkę alarmu: moja (fabryczna) po zalaniu wodą zrobiło się zwarcie i przestała działać, czyli nie mogę otworzyć auta pilotem i bagażnik też się nie otwiera. czy ktoś wie czy da się podłaczyć jakąs inną uniwersalną których jest mnóstwo do wyboru i czy trzeba do tego dużo przerabiąc czy lepiej kupić używaną o takim samym symbolu i po prostu podłączyć, czy trzeba to jakoś kodować czy coś innego. proszę o poradę bo od otwierania z kluczyuka już sie zamek zacina!

Opoya 
Szarak ST225

Wysłany: 29-09-2009, 23:43   

Lepiej kupić używaną o tym samym symbolu. Inna raczej nie będzie pasować (inna - nie dedykowana do Forda). Możesz też, jeśli trochę się znasz, rozmontować centralkę i sprawdzić co się tam stało. Albo jeśli masz kogoś znajomego znającego sie na elektryce/elektronice - powierzyć mu sprawdzenie.

Aha - zacinające się zamki potraktuj olejem silnikowym, wlej odrobinę oleju do każdego zamka, najlepiej strzykawką z gumową rurką nałożoną na końcówkę strzykawki.

Opoya ma wysublimowany gust (by foo)
Opoya [...] może wszystko (by Snaco)
Opoya [...] jesteś Boska (by Waluś)
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi :-) Uwielbiam Cie :-) (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)

bania 
MeganeII diesel(ble)

Wysłany: 30-09-2009, 07:44   

wielkie dziekiOpoya, jeżeli chodzi o moją centralkę to przepalił się procesor o ile dobrze pamietam więc jest do niczego. też tak myslałem że lepiej kupić inną uzywaną ale dedykowaną. z zamkiem jest niestety ten problem że wpadł do środka i ledwo go wyjąłem, dlatego teraz zamykam od pasażera. muszę rozebrać klamkę i zobaczyć o co mu chodzi. dzieki

[ Dodano: 18-02-2010, 18:06 ]
kontynuując wcześniejsze posty: kupiłem centralkę od kolegi mateuszek323 (przy okazji polecam kolegę. łatwo,szybko i przyjemnie hehe) założyłem i efekt jest taki że w końcu otwiera się bagażnik, zgasła kontrolka otwartych drzwi ale nie działa zamykanie z pilota. czy ktoś wie oc o możee chodzić?
wiem że instrukcja kodowania kluczyka jest w instrukcji obsługi ale nie działa!!! czy ktoś mógłby mi podać jak zakodować kluczyk IR.?

Odpowiedz do tematu