Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pokrowiec na maskę
Autor Wiadomość
michuflk 
Mów mi Fifi

Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 22-03-2009, 22:28   Pokrowiec na maskę

Witam. Mam pytanie. Czy wie ktoś może ile kosztuje i gdzie mogę znaleźć pokrowiec na maskę do pumki? Widziałem już kilka samochodów z takim wynalazkiem i podoba mi się to.

Pumę z pokrowcem można zobaczyć Tutaj

Jeśli ktoś wie jaka jest specjalistyczna nazwa takiego "pokrowca" prosiłbym o podanie.

P.s. A może zrobienie czegoś takiego samemu to nie problem?
Proszę o pomysły.

Pozdrawiam.

ukaszu 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Wysłany: 23-03-2009, 17:58   

Taki pokrowiec to BRA na maskę. Miałem kiedyś w seicencie. A zamawiałem na allegro u tego gościa ;)
http://allegro.pl/item578..._nc_tuning.html
ale czy do pumy ma to nie wiem musiałbyś się dowiedzieć, a co do roboty samemu to nie wiem czy by Ci się opłacało
Jeśli czasami spotkamy się z nią na ulicy, to podziwiajmy ją i bezwzględnie nie próbujmy się ścigać, a wpatrując się w tylne światła znikającej Pumy, pomyślmy, że to wspaniały kawałek historii motoryzacji

Blado Niebieski
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2009, 18:06   

Szczerze powiedziawszy nie jest to za dobry wynalazek. Więc ja bym się zastanowił nad montażem tego. Z jednej strony blacha można powiedzieć, że pracuje w czasie jazdy więc po nałożeniu czegoś takiego i dłuższym używaniu pojawią się przetarcia (choć to być może zależy od dopasowania do maski). Z drugiej strony w czasie np. lata mamy opady deszczu przeplatane np. z słoneczną pogodą… Pod taki „kondonik” (przepraszam za wyrażenie) wdziera się wilgoć która następnie podczas ogrzania przez słońce tylko się potęguje i na pewno za dobrze nie wpływa to na blachę bo jest ona non-stop wilgotna i nie ma w dodatku dostępu do powietrza.

COCKIN 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Wysłany: 11-04-2009, 14:11   

Ten wynalazek wcale nie jest taki zły, wiekszosc amerykancow go ma:) Tylko jedyny problem bedzie z dostepnoscia, bo do pumki raczej nie mozna dostac:(

Odpowiedz do tematu