charterox
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 20-03-2018, 11:20 Problem (brak mocy)
Witam wszystkich serdecznie mam problem z moim fordem pumą 1.7 1998 rok, otóż:
Jadąc ostatnią autostradą zauważyłem,że mimo wciśniętego pedała gazu auto zaczyna zwalniać (redukowało z 140 do 120) wcisnąłem go mocniej do końca niestety brak reakcji auto zaczęło redukować powoli z tych 120 do 80 i tak już zostało, nie da się jechać więcej niż 80 ogólnie jego przyśpieszenie zmalało.
Próbowałem wymienić filtr powietrza i zamontowałem nowe przewody od świec ale nic to nie dało. Dziś podjechałem na komputer okazuje, się ,że nie czyta mi gniazda diagnostycznego .Czy to spowodowane jest gniazdem diagnostycznym? nie chcę przepłacać i wdawać się w niepotrzebne naprawy
Nie wiem już co mam robić i za co się zabrać a jeździć czymś trzeba
Pomysł z tylko filtrem, raczej słaby (jak już to, czyszczenie całego układu dolotowego) Z samymi kablami... podobnie.
Wg mnie słuszny kierunek to komputerowa diagnostyka. Proponuję ELM 327 (choćby np. -->TAKI ) i darmowy, dedykowany dla Fordów program --> FORScan (dla Pumki sugeruję ver.2.2.4.beta albo 1.1.4 na androida)
Przy problemie z uruchomieniem, wszystko znajdziesz ---> na tym Forum
charterox
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Panther Black
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum